בארץ
ניסיון נוסף של ישראל לרצות את טראמפ כשל: איך ישפיע על המכסים?
רשות המיסים בלמה יוזמה חדשה שנועדה לרצות את הנשיא טראמפ עקב העלאת המכסים לישראל. מהי היוזמה שנבלמה ומה בכל זאת יבוצע כדי להשיג הקלה במכסים?
כחלק מניסיונותה של ישראל לרצות את ממשל טראמפ בכדי להשיג הקלה במכסי הייצוא שארה"ב הטילה על המדינה, ישראל מנסה לגבש הצעות לצורך הגעה לפשרה עם האמריקאים. ע"פ נתוני משרד האוצר, בין ההצעות שנוסחו ניתן למצוא הקלה במכסי ייבוא חקלאי מישראל לארה"ב והגדלת ייבוא מארה"ב.

תכנית המכסים של דונלד טראמפ, אילוסטרציה (צילום יוטיוב/ FOX 9 Minneapolis-St. Pau)
בנוסף, נשקלים גם הסרת חובת רכש גומלין במכרזים ממשלתיים, קיום הסכם הסחר החופשי מ-1985, העדפת יצרנים אמריקאיים והעדפת רכישת רכבים אמריקאיים לחברי כנסת. הצעה נוספת שנשקלת היא הקלה בתנאים לייבוא תרופות ומוצרי מזון מארה"ב לישראל.
הצעה חדשה שהוגשה היא לבטל מסי קנייה על ייבוא מכוניות מארה"ב, כך דווח אמש (שני) ב-The Marker. רשות המיסים בלמה את ההצעה. לפי הדיווח ההצעה נבלמה בשל אובדן צפוי של 15 מיליארד דולר שיגרם בעקבותה.
עוד ב-
על פי תוכנית המכסים המקורית, המכס שהוטל על ישראל היה אמור לעמוד על 17%. בהמשך הוא הופחת ל-10%, אך כאמור בישראל ממשיכים לנסות להפחית אותו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



