בארץ
הרמטכ''ל חוסל בהתקפת הפתע: המכה הראשונה של איראן
הרמטכ''ל האיראני חוסל בתקיפה ישראלית, על פי סוכנות הידיעות האירנית פארס: ישראל חיסלה את מוחמד באגרי, מפקד הכוחות המזוינים של איראן. במשמרות המפכה של איראן מאיימים: "המשטר הפושע הציוני ישלם מחיר כבד''
בלילה דרמטי במיוחד, ישראל פתחה במבצע תקיפה רחב היקף בלב איראן, תחת שם הקוד "עם כלביא", כשהיא משגרת טילים לעבר מטרות רגישות בלב הרפובליקה האסלאמית. הבוקר (שישי) נודע כי מי שחוסל במתקפה הוא הרמטכ''ל האיראני.
על פי סוכנות הידיעות האירנית פארס: ישראל חיסלה את מוחמד באגרי, מפקד הכוחות המזוינים של איראן. כלי תקשורת באיראן מדווחים על חיסולו של מדען גרעין בכיר נוסף - אחמד רזא ד׳ו אלפקארי, פרופסור להנדסה גרעינית
במשמרות המפכה של איראן מאיימים: "המשטר הפושע הציוני ישלם מחיר כבד על פשע זה, שנעשה בידיעה ואישור מצד הבית הלבן ומשטר הטרור של ארצות הברית. הטעויות החמורות והפשעים של אויבי איראן לא יישארו ללא מענה - עליהם לצפות לנקמה קשה וכואבת"
מנהיג איראן עלי ח'אמנאי מגיב לראשונה: ''המשטר הציוני ביצע עם שחר פשע נתעב על אדמתנו, וחשף את טבעו המרושע כאשר תקף אזורים אזרחיים. כעת עליו לצפות לעונש חמור. ידיהם החזקות של הכוחות המזוינים של איראן לא ישאירו את המעשה ללא תגובה. כמה מפקדים ומדענים נפלו בהתקפה, יורשיהם ימשיכו מיד במילוי משימתם. בפשע זה, חתם המשטר הציוני על גורל מר וכואב''.
המכה הקשה לא הסתיימה בטהרן. באזור נתנז, בו שוכן מתקן הגרעין הידוע לשמצה, נשמעו פיצוצים עזים. תיעודים שהופצו מראים עשן סמיך מיתמר מהאזור – והנזק שנגרם לבנייני מגורים ולמגדלים הוא חסר תקדים. מקורות בעולם הערבי טוענים כי ישראל לא הסתפקה בתקיפת המתקנים עצמם, אלא פגעה בשרשרת ייצור הגרעין, באתר המים הכבדים ובמוקדים תשתיתיים קריטיים לתוכנית הגרעין האיראנית.
אישיות ישראלית בכירה חשפה כי לצד התקיפה האווירית רחבת ההיקף, סוכני המוסד ביצעו בשבועות האחרונים שורת מבצעי חבלה בשטח איראן, תוך התמקדות במערכות הטילים ובסוללות ההגנה המתקדמות של המדינה.
עוד ב-
במקביל, התקבלו דיווחים על פגישה דחופה של ראשי המשטר האיראני בטהרן, בניסיון להבין את ממדי ההרס ולגבש תגובה. ברקע הדברים, נשמעה גם אזהרה חד-משמעית מצד ארה"ב: מזכיר המדינה מרקו רוביו הדגיש כי וושינגטון אינה מעורבת בפעולה הצבאית, והבהיר – "כל פגיעה באינטרסים אמריקניים מצד איראן תיתקל בתגובה קשה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



