בארץ
בשווי מיליוני שקלים: ישראל תעביר חבילת סיוע לדרוזים בסוריה
בהתאם להוראת שר החוץ גדעון סער: חבילת סיוע הומניטרי בשווי של 2 מיליון שקלים תועבר לדרוזים בסווידא שבסוריה. חבילת הסיוע תכלול מזון, ציוד רפואי, ערכות עזרה ראשונה ותרופות
על רקע התקיפות האחרונות נגד הדרוזים בסווידא והמצב ההומניטרי החמור באזור ובהתאם לצרכים בשטח, שר החוץ גדעון סער הורה על העברה דחופה של סיוע הומניטרי לדרוזים בסווידא.
בהתאם להוראתו, תועבר חבילת סיוע בשווי של 2 מיליון שקלים אשר תכלול חבילות מזון, ציוד רפואי, ערכות עזרה ראשונה ותרופות. הסיוע ההומניטרי עבור הדרוזים בסווידא יינתן מתקציב משרד החוץ.
עוד נודע, כי הסיוע ההומניטרי יופנה באופן ממוקד לאזורים הדרוזים במחוז סווידא, שנפגעו באופן ישיר מההתקפות האלימות נגד הדרוזים. סיוע זה מצטרף לחבילת סיוע קודמת שהעביר משרד החוץ לדרוזים בסוריה בחודש מרץ האחרון.
כזכור, שלשום (רביעי) מסר השר גדעון סער הצהרה לתקשורת ביחס לתקיפות הקשות נגד הדרוזים בדרום סוריה. "אם המשטר בדמשק לא יתעשת על עצמו, הוא בסופו של דבר יתרחק מכל היעדים המרכזיים שהציב לעצמו ובראשם משילות ושגשוג כלכלי. טוב שתהיה התעשתות והשבת הסדר על כנו", אמר סער.
בהמשך דבריו, אמר שר החוץ כי האינטרסים של מדינת ישראל בסוריה ידועים, וברורים. "קודם כל לשמור על סטטוס קוו באזור של דרום סוריה, ולמנוע איומים כלפי ישראל. הדבר השני, למנוע פגיעה בעדה הדרוזית", ציין השר גדעון סער.
עוד ב-
עוד הוסיף שר החוץ: "רואים תופעה חוזרת של התנכלות למיעוטים עד כדי רצח ופוגרומים בסוריה. לפעמים זה כוחות המשטר, לפעמים המליציות, תוך פחות מחצי שנה מעשי רצח המוניים כלפי העלווים. המשטר הסורי אמר בזמנו שיקים ועדת חקירה עצמאית ובלתי תלויה זה שעשע אותי מאוד. לא שמעתי עד היום את מסקנותיה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



