בארץ
הזיה: החייל ניסה להתריע - הצבא כלא אותו ל-13 ימי מחבוש
חייל בבסיס סיירים צילם והפיץ תמונות של מזון בלתי ראוי שהוגש לחיילים - ובמקום שהבעיה תטופל, מצא עצמו עם גזר דין מחמיר. האם מדובר בהגנה על ביטחון מידע, או ניסיון ברור להשתיק תלונות מבפנים?
בזמן שחיילים בבסיס סיירים בדרום נאלצו להתמודד עם מזון שלא ניתן לאכול, מי שבחר לחשוף את המחדל נענש. חייל שצילם והפיץ תמונות מתוך חדר האוכל כדי להתריע על המצב, קיבל גזר דין קשה במיוחד: 13 ימי מחבוש.
דובר צה"ל אישר כי החייל הודה בצילום והפצת החומרים מתוך שטח הבסיס. לטענת הצבא, מדובר בהפרת כללי ביטחון מידע, וכי ההוראות כתובות בבסיס ומחייבות איסור מוחלט על צילום. אלא שהעובדה שהעונש החמור נחת על החייל ולא על מי שאחראי על המזון הבעייתי, מציפה שאלה מטרידה: האם צה"ל מגן על ביטחון - או על עצמו מפני ביקורת?
המקרה מדגיש נתק חריף בין המסרים של הצבא על דאגה לרווחת החיילים לבין המציאות בשטח. במקום לטפל במזון שהוגש לחיילים - שהוגדר כלא ראוי למאכל - נשלח המסר כי מי שיעז לחשוף בעיות עלול לשלם מחיר אישי כבד.
עוד ב-
החייל אמנם רשאי לערער, אך עצם העובדה שהמערכת העמידה אותו לדין משדר מסר ברור לחיילים אחרים: אל תתלוננו בקול, ואל תוציאו החוצה את מה שמתרחש מאחורי גדרות המחנה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



