בארץ

מתן אנגרסט ביקש עזרה בתרומות: זה סכום העתק שהשיג שורד השבי

שורד השבי מתן אנגרסט, ששיתף לאחרונה בזוועות הקשות שעבר שבשבי החמאס, פתח קמפיין מימון המונים במטרה לעזור לו להשתקם ככל שניתן. היעד - 4 מיליון שקל. איזה סכום הוא הצליח לגייס עד כה?
מערכת ice |  1
מתן אנגרסט (צילום דובר צהל)
שורד השבי מתן אנגרסט, שיתף לפני כשבועיים בגילוי לב בתוכנית "עובדה" בקשת 12 על כל הסודות הכואבים מתקופתו בשבי החמאס, שם ספג השפלות רבות במסגרתן הוא אפילו חושמל על ידי שוביו מספר פעמים.
בעקבות כך, שורד השבי יצא בקמפיין מימון המונים במטרה לנסות ולהשתקם כמה שאפשר מהזוועות שעברו עליו. קמפיין הגיוס שנפתח עבורו בפלטפורמה "יד רחבה" רושם תנופה מרשימה כשהוא צבר עד כה סכום עתק של 2.8 מיליון שקל. למעשה, אנגרסט מנסה להגיע ליעד של 4 מיליון שקל, כאשר עד כה הוא הצליח להשיג 70% מהסכום, כש-
15,603 אנשים תרמו עד כה עבורו. 
כזכור, בעדותו המצמררת של אנגרסט, הוא שיתף כי ארגון הטרור חמאס ראו בו נכס יקר. "יהלום", הם קראו לו. מתן הוחזק שבועות ארוכים לבד בשבי ללא אור יום. לפי מתן, מחבלי החמאס הבינו שמתן היה חבר בצוות טנק סודי בחיל השריון, והוא כאמור היחיד ששרד.
הוא נחקר בעינויים, ולחצו עליו לספר את כל האמת. "החקירה הכי ארוכה הייתה שמונה שעות ברצף", אנגרסט מספר. "שמונה שעות שאני יושב וצריך לספר דברים שאני יודע שהם בגדר ה'תמות ואל תספר'".
על השחרור מהשבי הוא סיפר: "השתנו החיים. קמים בבוקר ומחפשים את ההמשך, מה הלאה. לכולם זה מצטייר כאילו נגמר המאבק וחוזרים לחיות כרגיל. זה מאפס למאה, אבל באיזשהו מקום גם ממאה לאפס. הצלקת תמיד תישאר".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    גיבור שלנו
    שירן בנעים 03/2026/12
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין על הילד הצדיק הזה אוהבים ומצדיעים לך
    סגור