בארץ

בעקבות המצב הביטחוני: האירוע המסורתי של יום העצמאות בוטל

חיל האוויר לא יקיים את המטס המסורתי זו השנה השלישית ברציפות, זאת בצל המלחמה המתנהלת בגזרות השונות
מערכת ice | 
מטס יום העצמאות (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
למרות הפסקת האש מול איראן והאפשרות להפסקת אש גם בגזרת לבנון, גם השנה בפעם השלישית ברצף, לא יתקיים מטס יום העצמאות המסורתי. 
ההחלטה ההתקבלה משתי סיבות עיקריות: הראשונה היא מתוך כוונה לשמר את ה'קשב המבצעי' של חיל האוויר למלחמה המתנהלת בגזרות שונות. השנייה, היא הנחיות פיקוד העורף שעדיין מגבילות התקהלות רבה במספר אזורים.
כזכור, בשבוע שעבר המרכז השלטון המקומי המליץ לעיריות ברחבי הארץ לבטל את חגיגות יום העצמאות. למרות זאת, אחת מהעיריות שהחליטו לקיים האירועים כסדרם היא ירושלים. ראש העיר, משה לאון הודיע כי חגיגות העצמאות בעיר יתקיימו כמתוכנן, זאת בניגוד להחלטות שהתקבלו בשבועות האחרונים בעשרות רשויות מקומיות אחרות שבחרו לצמצם או לבטטל את האירועים השנתיים.
לדברי ליאון, ירושלים ערוכה לקיום האירועים תחת הנחיות פיקוד העורף, כאשר המודל הירושלמי שנבחר מתבסס על פריסה רחבה של מוקדים. ראש העיר הדגיש כי "האירועים מפוזרים ברחבי העיר", מה שמאפשר את קיומם ללא מגבלות מיוחדות נכון לעת הזו ומונע התקהלויות ענק מסוכנות במוקד אחד. בבירה מתעקשים לשמור על המסורת הלאומית גם בצל המלחמה, תוך הקפדה על התאמת האירועים להנחיות המעודכנות ביותר.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה