בארץ

בעקבות רצח בניהו מלט ז"ל: עוצר יציאות וגל מעצרים נרחב

בעקבות הפיגוע הקשה שבו נרצח בניהו מלט ז"ל, במערכת הביטחון מעבים כוחות באופן משמעותי. בשבוע החולף נעצרו מעל 80 מבוקשים, וכעת נערכים לצעד המבצעי הבא
מבצע צבאי בג'נין (צילום פלאש 90/ נאסר אישתיה)
בעקבות הפיגוע הקשה ליד חוות גלעד שבו נרצח בניהו מלט ז"ל, צה"ל מגביר באופן דרסטי את היערכותו המבצעית ברחבי יהודה ושומרון. במסגרת ההיערכות המיוחדת, הוחלט במערכת הביטחון על עוצר יציאות ברחבי הגזרה ועל עיבוי משמעותי של הכוחות הפועלים באזור, זאת כהכנה להרחבת הפעילות המבצעית בשטח.
במרכז המאמץ המבצעי עומד גל מעצרים נרחב המציג נתונים משמעותיים: במהלך השבוע החולף בלבד, עצרו כוחות צה"ל למעלה מ-80 מבוקשים ברחבי יהודה ושומרון. הפעילות המרוכזת התנהלה במספר רב של מוקדים, כחלק משורת מבצעים שנועדו לסכל פעילות טרור ולהגביר את הלחץ המבצעי בגזרה.
בין עשרות העצורים נכללים מסיתים מרכזיים, פעילים המזוהים עם ארגון הטרור חמאס, חשודים ביידוי אבנים ובקבוקי תבערה, וכן מחבלים שעסקו בהכנת מטעני חבלה. במהלך הפעילויות הליליות פשטו הכוחות על מוקדי סיכון, תחקרו חשודים רבים ואיתרו אמצעי לחימה בשטח.
בצה"ל מסבירים כי עוצר היציאות ועיבוי הכוחות נועדו להבטיח מענה מבצעי מלא ולחזק את סדר הכוחות לקראת השלב הבא של הפעילות. בשלב זה טרם נמסרו פרטים על האזורים המדויקים או מועד התחלת המהלך הנרחב, אך במערכת הביטחון ממשיכים בהיערכות הקדחתנית להרחבת המבצע.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה