בארץ

יעל בר זוהר מזועזעת: שלט חוצות בכיכובה הושחת, פניה נצבעו בשחור

מנחת הטלוויזיה והשחקנית יעל בר זוהר הופתעה לגלות כי היא גם הפכה להיות חלק מגל ההשחתות הבלתי ייאמן כלפי נשים, לאחר שלט ציבורי בכיכובה הושחת כליל ופניה נצבעו בשחור

יעל בר זוהר (צילום שחר גאיה ביטון)
מנחת הטלוויזיה והשחקנית יעל בר זוהר הזדעזעה לגלות כי שלט ציבורי בכיכובה הושחת כליל ופניה נצבעו בשחור. השלט שהינו חלק מפרסומת לקופת החולים כללית, הוצב והושחת בראשון לציון. 
בשלב זה, לא ברור מי עומד מאחורי המעשה, לפי הפרסום בוואלה, אך אין זו הפעם הראשונה שהתופעה הזו מתרחשת במרחב הציבורי. תופעת השחתת השלטים הציבוריים כבר היכתה בעבר ופניהן של שחקניות, דוגמניות, פוליטיקאיות, רופאות ואפילו תמונותיהן של החטופות בזמן שהיו בשבי, ניזוקו. 
 
התופעה של הדרת נשים מהמרחב הציבורי והשחתה של תמונותיהן המופיעות על גבי שלטי חוצות או אוטובוסים אינה תופעה חדשה. התופעה כבר מזמן לא מתרחשת רק במוקדי אוכלוסייה חרדית, אלא זולגת ללב הערים הכלליות, לנתיבי תחבורה מרכזיים ולמרחבים שאמורים היו להיות סמל לליברליזם ופלורליזם.
לאורך השנים נדונו בכנסת הצעות חוק לקביעת קנס מנהלי מוגדל וייעודי של כ-29,000 שקל בגין השחתת מודעות על רקע מגדרי. עם זאת, הבעיה המרכזית נותרה בשטח: רוב מכריע מהתיקים שנפתחים במשטרה בגין השחתת תמונות נשים נסגרים מסיבת "עבריין לא נודע", וכמעט אינם מגיעים לכדי הטלת קנס או כתב אישום בפועל.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה