בארץ
סקר מנדטים דרמטי: המפה משתנה לחלוטין - זו המפלגה שמזיזה את הגושים
הנתונים המפתיעים של חדשות 12 חושפים כיצד מפלגה קטנה מצליחה לעבור את אחוז החסימה, ליצור גוש שלישי ולשבש את התוכניות של המועמדים לראשות הממשלה
המערכת הפוליטית נכנסת לישורת מתוחה במיוחד, והסקר החדש של חדשות 12 מספק שורה של נתונים שעשויים לשנות את האסטרטגיה של המפלגות לקראת הבחירות לכנסת ה-26. מצד אחד, גדי איזנקוט ממשיך לעמוד בראש המפלגה הגדולה ביותר. מצד שני, מפלגתו מאבדת גובה, בעוד גורם חדש מצליח לחצות לראשונה את אחוז החסימה ולטרוף מחדש את חלוקת המנדטים בין הגושים.
על פי תוצאות הסקר שפורסם אמש (שני), מפלגת ישר בהנהגת איזנקוט מקבלת 23 מושבים, שניים פחות מאשר בבדיקה הקודמת. הליכוד בראשות בנימין נתניהו נחלש אף הוא ומתייצב על 20 מנדטים. למרות הירידה, הפער בין שתי הרשימות נותר ברור, אך השינויים המתרחשים מתחת לפני השטח עשויים להיות משמעותיים הרבה יותר.
ההפתעה הבולטת מגיעה מכיוונם של יועז הנדל וירון זליכה. רשימת המילואימניקים והכלכלית החדשה מצליחה לעבור לראשונה את אחוז החסימה ומקבלת ארבעה מנדטים. כניסתה האפשרית לכנסת יוצרת למעשה גוש שלישי ומחלישה את המחנה המבקש להחליף את נתניהו.
מפלגת ביחד בראשות נפתלי בנט שומרת על 13 מנדטים. הדמוקרטים בהנהגת יאיר גולן יורדים לעשרה, ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן נחלשת לשמונה, וגם יהדות התורה בראשות יעקב אשר מקבלת שמונה. הרשימה המשותפת בהנהגת יוסף ג'בארין מתחזקת ומגיעה אף היא לשמונה מושבים.
ש"ס בראשות אריה דרעי זוכה בשבעה מנדטים, ואילו רשימת הציונות הדתית וזהות של בצלאל סמוטריץ' מקבלת חמישה. בתחתית הטבלה מתחולל קרב הישרדות: רע"ם של מנסור עבאס, עמך ישראל בראשות עופר וינטר ורשימתם של הנדל וזליכה מקבלות ארבעה מנדטים כל אחת ונמצאות קרוב מאוד לקו המסוכן.
מחוץ לכנסת נותרות ארבע רשימות. כחול לבן של בני גנץ נחלשת ל-0.5%, ישראל תחילה מקבלת 0.3%, הציבור החרדי בראשות מוטי לייטנר זוכה ב-0.2%, ונעם לישראל של אבי מעוז מסתפקת ב-0.1%.
גם תמונת הגושים הופכת מורכבת. המחנה המתנגד לנתניהו מקבל 66 מנדטים, מתוכם 54 למפלגות הציוניות ו-12 לרשימות הערביות. הקואליציה הנוכחית מגיעה ל-50 מנדטים, בעוד ארבעת המושבים של הנדל וזליכה נותרים מחוץ לשני המחנות המרכזיים. המשמעות היא שמפלגה קטנה יחסית עשויה להפוך לשחקנית מכריעה במאבק להרכבת הממשלה.
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה רושם איזנקוט יתרון משמעותי על נתניהו. 42% מהנשאלים בחרו בו כמתאים לתפקיד, לעומת 36% שהעדיפו את נתניהו. 14% סברו שאף אחד מהם אינו מתאים ושמונה אחוזים לא ידעו להשיב.
בנט מצליח גם הוא לעקוף את נתניהו, אך בפער זעיר: 40% מול 39%. בהתמודדות מול ליברמן, לעומת זאת, נתניהו מוביל בבירור עם 40%, בעוד יו"ר ישראל ביתנו מקבל 30%.
הנתון שעשוי להדליק נורות אדומות במחנה האופוזיציה נוגע לריבוי המועמדים לראשות הממשלה. רוב מצביעי המחנה סבורים שההתמודדות הנפרדת של איזנקוט, בנט וליברמן פוגעת בסיכוי להקים ממשלה. 71% מעוניינים שיוכרז מועמד רשמי: 37% דורשים לעשות זאת כבר עכשיו, ו-34% מעדיפים להמתין למועד קרוב יותר לבחירות.
כאשר נשאלו כיצד יש לבחור את המועמד, 65% השיבו שההכרעה צריכה להיקבע לפי מספר המנדטים שתקבל כל מפלגה. רק 25% העדיפו להעניק את הבכורה למועמד בעל הניסיון הפוליטי הרב ביותר. בקרב מצביעי האופוזיציה איזנקוט מוביל עם תמיכה של 53%, אחריו בנט עם 31% וליברמן עם 13%.
עוד ב-
הסקר נערך ביום 14 בספטמבר 2026 בידי מדגם ייעוץ ומחקר, בהנהלת מנו גבע. השתתפו בו 502 משיבים מתוך מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל, וטעות הדגימה המרבית עומדת על 4.4%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(17):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
14.סקר שקר.הימין בולע כת השמאליאיר 09/2026/22הגב לתגובה זו0 0הנדוס תודעה. נתניהו מקבל 80 מנדטיםסגור
-
13.הבדוחות שלכם לא מצחיקות.תשנו (ל"ת)י ל 09/2026/20הגב לתגובה זו0 0סגור
-
12.גזענות השמאללירי 09/2026/20הגב לתגובה זו1 0חחח הצחקתם הינדוס תודעה או משאלות לב לתת תקווה והנשמה למפלגות כמו זליכה ועמך כדי לתת סיכוי לשמאל. ומאידך הסיפור של בחירות עיריית תל אביב בן אביגדור קהלני תימני שייצג את מפלגת העבודה לרוני מילוא האשכנזי שייצג את הליכוד חוזר על עצמו האשכנזים של תל אביב העדיפו את האשכנזי של הליכוד על התימני של מפלגת העבודה. ורוני מילוא זכה בראשות העיר אמרתם לא גזענים הנה התוצאה מדברת גזענות טהורה.סגור
-
11.גבוב שטויות.סוקרטס 09/2026/20הגב לתגובה זו2 0ערוץ 12 הוא בעל ענין. לא הסתיר את עוינותו את נתניהו מיום הקמתו.סגור
-
10.היזהרו לכם בני ישראל האהובים ישר סוטה מדרך הישראבי 09/2026/16הגב לתגובה זו1 2אייזנקוט מתכונן להעביר לאוייבי ישראל את מדינת היהודים על מגש של כסף ללא מלחמה אבל על דם בניה של המדינה שספוגה בדם ילדינו והכל בכדיי שנוכל לחיות פה בשקט אז מגיע המשיח של אויייבינו ומרסק את כל מה שקיוינו מ48 עד הלום שו ב אני פונה אילכם לא להצביע לו כי במחי כף יד הוא ימוטט את מדינת היהודיםסגור
- טען עוד
-
9.שקר גדולנתנאל 09/2026/16הגב לתגובה זו3 0שקר גדול לא יכול להיות בעולם תקין שעברו 14 מנדטים מימין לשמאל , הנדסת תודעהסגור
-
8.עם הסקר של היום מחר תנגבו את הטוסיק (ל"ת)זוזו 09/2026/16הגב לתגובה זו7 0סגור
-
קצת קשה לעשות זאת עם מסך. (ל"ת)אלימלך זורקין 09/2026/20הגב לתגובה זו0 0סגור
-
7.רק הנדל וזליכה יביאו שינוי לטובה במדינה הזאתדני 09/2026/15הגב לתגובה זו0 5נמאס מכל הקומבינטורים של הליכוד הגיע הזמן לניהול מקצועי ואיכותי של המדינה הזאת צריך לתקן את הנזק שנגרם בשנים האחרונות לכל המערכות במדינהסגור
-
לא רק , גם (ל"ת)שוש 09/2026/16הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.גדי אייזנקוט יהיה ראש ממשלה ? ... אוי ואבוי (ל"ת)גדי אייזנקוט ? 09/2026/15הגב לתגובה זו5 4סגור
-
5.הפוך גוטה הפוך...משבית השמחות 09/2026/15הגב לתגובה זו3 0מתי תבינו שסיקרי הפייק עושים שירות גרוע למחנה השמאל? זה מלכד ומעודד את הצד השני ומרדים את מחנה השמאל!!!סגור
-
4.חחחח סקרי שקר להינדוס הצבעה.אילן האקדמאי 09/2026/15הגב לתגובה זו5 0מעבירים את זליכה כדי שקולות ימין יילכו לאיבוד, מורידים מנדטים לימין כדי שאנשים יתחיאשו ולא ילכו להצביע. הבחירות האחרונות הוכיחו את זה על מלא. כולם טעו חוץ מערוץ 14סגור
-
3.מאוד מעניין לפני חודש ישר קיבלה 30אורי 09/2026/15הגב לתגובה זו2 0והליכוד 18, מה קרה מאז? או שפשוט הנדסתם תודעה...סגור
-
תלוי כמה כסף קיבל המפרסם (ל"ת)יעקב ל 09/2026/20הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.בטח מישהו מאמין לערוץ תבהלה 12 (ל"ת)בלוניוס 09/2026/15הגב לתגובה זו6 3סגור
-
1.ישזאב 09/2026/15הגב לתגובה זו0 0יש תזוזות בגושי הח.ה והצוא..... לכיוון המחרא.. הקרובה..סגור



