בארץ

סקר מנדטים דרמטי: נתניהו צונח לשפל חסר תקדים - ואיך משפיע הקמפיין?

סקר מנדטים חדש חושף מהפך דרמטי בצמרת כאשר מפלגה מפתיעה עוקפת את הליכוד, אך הנתון המדהים באמת נוגע להשפעת קמפייני המיליונים על הבוחרים
סקר ערוץ 16 (צילום מסך, ערוץ 16)
סקר המנדטים החדש של חדשות 16 מציג טלטלה פוליטית ומעניק את המקום הראשון למפלגת "ישר!" בראשות גדי איזנקוט, שמקבלת 21 מנדטים. הליכוד בראשות בנימין נתניהו יורד לשפל חסר תקדים בסקר ל־18 מושבים בלבד, ואילו מפלגת "ביחד" של נפתלי בנט מתייצבת במקום השלישי עם 16 מנדטים.
למרות השינוי בצמרת, גם הסקר הזה אינו מספק הכרעה. גוש הקואליציה מגיע ל־52 מנדטים, לעומת 53 מנדטים לגוש האופוזיציה. המפלגות הערביות זוכות יחד ב־11 מושבים, ומפלגת "עמך ישראל" מקבלת ארבעה מנדטים ועשויה להפוך ללשון המאזניים.
בתוך גוש הקואליציה, עוצמה יהודית וש"ס מקבלות תשעה מנדטים כל אחת, יהדות התורה שבעה, הציונות הדתית חמישה ודגל התורה ארבעה. בגוש המתנגד לנתניהו מקבלים הדמוקרטים תשעה מנדטים וישראל ביתנו שבעה. הרשימה המשותפת זוכה בשישה מנדטים ורע"ם בחמישה.
אלא שהדרמה הגדולה אינה מסתתרת רק במפת המנדטים. לפי נתון נוסף שפורסם בסקר, 81% מהמשיבים אמרו כי הפרסומים השונים של המפלגות לא השפיעו על החלטתם למי להצביע. 12% השיבו כי הושפעו במידה בינונית, 3% בלבד דיווחו על השפעה רבה או רבה מאוד ו־4% לא ידעו להשיב. המשמעות ברורה: למרות ההשקעה הכספית הגדולה בקמפיינים, רוב מוחלט בציבור כבר מגובש או אינו מתרשם מהמסרים שמפיצות המפלגות.
גם הנוכחות ברשתות החברתיות אינה מבטיחה חשיפה רחבה. 66% מהנשאלים השיבו כי אינם צופים בסרטונים שמפרסמות המפלגות ברשתות, לעומת 34% בלבד שאמרו כי הם צופים בהם. מדובר בנתון מטריד במיוחד עבור המטות הפוליטיים, שמקדישים חלק ניכר מהפעילות שלהם לסרטונים קצרים, ראיונות וקטעי תעמולה המופצים באינטרנט.
כשנשאלו מהו השיקול המרכזי המשפיע על החלטתם למי להצביע, 39% הצביעו על המפלגה או על המועמד העומד בראשה. 27% אמרו כי נושאי חוץ וביטחון הם הגורם המכריע מבחינתם, ואילו 15% בחרו בכלכלה. יתר הנשאלים ציינו שיקולים נוספים, אך בפער ניכר משלושת הנושאים המובילים.
השילוב בין הנתונים מצייר תמונה מורכבת: איזנקוט מצליח לעקוף את נתניהו, אך אף גוש אינו מתקרב לרוב של 61 מנדטים. במקביל, רוב הישראלים אינם צופים בתעמולת המפלגות ברשת ואינם מרגישים שהיא משנה את הצבעתם. אם המגמה הזו תימשך, מערכת הבחירות עשויה להיות מוכרעת פחות באמצעות סרטונים וקמפיינים נוצצים, ויותר לפי זהות המועמד והמציאות הביטחונית והכלכלית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה