בארץ
בן גביר פועל לבטל מתווה ביקור אסירים: ברע"מ מתקוממים
סיעת חד"ש-תע"ל פנתה ליועמ"שית בבקשה שתחווה את דעתה המשפטית על החלטת השר לביטחון לאומי לבטל מתווה ביקור אסירים
חברי סיעת חד"ש-תע"ל פנו ליועצת המשפטית של הכנסת בבקשה לבחון את החלטת השר לביטחון לאומי לבטל מתווה קיים לביקורי חברי כנסת אצל אסירים המסווגים כביטחוניים, ולהביא את עמדתה המשפטית בנוגע לחוקיות המהלך בפני חברי הכנסת.
פניית חברי סיעת חד"ש תע"ל באה בעקבות פרסומים בתקשורת אודות החלטה של השר הנכנס לביטחון לאומי, ח"כ איתמר בן גביר, לבטל מתווה קיים המסדיר את סוגיית ביקורי חברי כנסת אצל אסירים המסווגים כביטחוניים ולצמצם את אפשריות הביקורים, חרף העובדה שטרם חלפה התקופה שנקבעה ליישום המתווה ושבסופה אמורה הייתה להישקל אפשרות עיגונו בפקודת בתי הסוהר המסדירה את הביקורים.
עוד ב-
במכתב צוין בין השאר כי: "מכוח תפקידנו כחברי כנסת מחובתנו וזכותנו לפקח על הרשות המבצעת ובתוך זה לבקר במתקני כליאה, לקבל מידע אודות התנאים והיחס אליהם זוכים האסירים המסווגים כביטחוניים ובאם מופרות זכויות אדם. איננו יודעים האם הכנסת או הייעוץ המשפטי לכנסת עודכנו מבעוד מועד על החלטת השר לביטחון לאומי כפי שהובאה באמצעי התקשורת, אך אנו סבורים שזו החלטה שפוגעת מאוד במעמד חברי הכנסת. נבקשך להיכנס לעובי הקורה ולבחון את הסוגיה ולהביא בפני חברי הכנסת את עמדתך בעניין חוקיות המהלך".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



