בארץ

אפרת רייטן מזהירה: "לא ליפול למניפולציות השקופות האלה"

נציגת מפלגת העבודה מטפחת חשדנות כלפי הליכוד ומסרבת לקבל את המתווה הפושר והחד צדדי שגובש הלילה
דוד זולדן | 
אפרת רייטן, אופיר כץ (צילום פלאש 90/ תומר נויברג, יונתן זינדל)
ח"כ אפרת רייטן ממפלגת העבודה מגיבה למתווה החדש: "השתלטות פוליטית על הוועדה לבחירת שופטים על-ידי מי שמואשם בפלילים וחבריו - אין לה אח ורע בעולם והיא הדיקטטורה והשחיתות מפניה הזהרנו. זה מה שעניין אותם מההתחלה - לשלוט בשופטים. ממשלה מושחתת ודיקטטורית. קוראת לחבריי לא ליפול למניפולציות השקופות האלה".
יו"ר מפלגת העבודה ח"כ מרב מיכאלי גם התייחסה למתווה הקואליציה והזהירה: "השתלטות על הוועדה לבחירת שופטים היא הכנסת צלם להיכל הדמוקרטיה - אסור ליפול בספין הלילי של הליכוד. אין כאן לא 'פשרה' ולא 'ריכוך'. זו הייתה המטרה הראשונית מתחילת הדרך. האבן הראשונה בחומת הדמוקרטיה שהם מנסים להפיל. אסור לעצור את המחאה. אסור לאפשר את ההשתלטות העוינת הזו".
הכרזת ראשי הקואליציה הלילה על קבלת המתווה שהציג יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן מעוררת מחלוקת עזה בשורות הליכוד אבל גם באופוזיציה רחוקים מלחבק את המתווה. בקואליציה הסכימו על מתווה חד צדדי המציג את הרפורמה המשפטית במתכונת מתונה יותר אבל מתברר שהצדדים עדיין אינם מרוצים.
ראשי הקואליציה סיכמו כי חקיקת התיקון ביחס להרכב הוועדה לבחירות שופטים תושלם עד תום המושב הנוכחי, לפני חג הפסח. לפי בסיס המתווה שהוצג על ידי יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית) - הקואליציה תמנה את שני השופטים הבאים בבית המשפט העליון - ובהמשך תיבחן אפשרות ששופטים נוספים ייבחרו בהסכמה רחבה יותר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה