בארץ
זעם בחיל האוויר אחרי שחיילים עברו "שיעור להט"ב"
מספר חיילים הגישו תלונה לחיל האוויר לאחר שכחלק מקורס פיקודי, היו חייבים לעבור קורס בנושא להט"ב כחלק אינטגרלי מהקורס
מספר חיילים בחיל האוויר, העוברים קורס פיקודי בחיל, פנו לארגון תורת הלחימה לאחר שנדרשו לעבור שיעור בנושא להט"ב כחלק מהקורס.
בקורס, הנקרא 'גאוות יחידה' ומועבר מטעם לשכת מפקד חיל האוויר, נאמר בין היתר כי "יחסים אינטימיים בין גברים היו נפוצים ביוון העתיקה, ונכתבו עליהם שירים וחיבורים על ידי גדולי תרבות כמו אפלטון. במיתולוגיה היוונית ניתן לראות דוגמא לקבלת ההומוסקסואליות בחברה בכך שלאל 'אפולו' היה מאהב זכר שנקרא 'יקינתוס'".
"היוונים העתיקים ראו במערכות יחסים הטרוסקסואלים (גבר ואישה) דבר גופני וחומרי שמטרתו היא רבייה בלבד. מערכות יחסים הומוסקסואליות היו נחשבות כעניין נפשי שמסתמך על חברות ויחסים הדדים מעמיקים, כפי שאנחנו רואים כיום מערכות יחסים בריאות. הנשים בתרבות זו נחשבו כנחותות בהתייחסות לגברים, כך שקשר עם גבר נתפס כיותר מכובד מאשר קשר עם אישה. ספרות הומו לסבית הייתה מקובלת ונפוצה בכל העת העתיקה- ניתן לראות שכמות גדולה מהספרות היוונית ששרדה מתארת בתוכה יחסים הומוסקסואלים."
מ', חייל בקורס, אמר לערוץ 7: "אני וחבריי מכבדים כל אדם, זה צו היהדות, אך התוכן בשיעור היה מוגזם וחריג בכל קנה מידה. מסבירים לנו על תרבות הזימה של יוון כאורח חיים נורמלי, בלי לדבר מילה אחת על עמדת היהדות? על "זכר ונקבה בראם"? על ערך המשפחה היהודית? כמפקד אהיה מפקד מצוין ומכבד, גם בלי להניף דגל גאווה ולהצדיע לו בעמידת דום. הרבה חיילים הרגישו שלא בנוח עם התוכן הזה. יצאנו מזועזעים."
ארגון תורת לחימה פנו למפקד חיל האוויר אלוף תומר בר ודרשו לתקן את התכנים: "במצגת המדוברת אין שום קשר לפיקודיות ולתוכן הקורס, לצערנו הרב יש כאן חינוך מחדש של החיילים לאג'נדה פרוגרסיבית שזרה לערכי המשפחה וערכי היהדות גם יחד, ולצורך נירמול האג'נדה הלהט"בית ששנויה במחלוקת בחברה הישראלית, 'גויסה' לא אחרת מאשר תרבות 'נאורה' (כביכול) שאחריה ילכו מפקדי חיל האוויר. בחודשים האחרונים ראינו איך עמדות פרוגרסיביות זרות, שאינן מושתתות על היותנו עם יהודי אחד, מפרקות את חיל האוויר שעל בניין כוחו והפעלתו הינך מופקד, ופוגעות בו מבצעית''. נציין כי המכתב עדיין לא התקבל בלשכת האלוף.
עוד אמרו בארגון תורת לחימה: ''מדובר בשפל מוסרי, ולשם השגת המטרה הקדושה והחיונית של כבוד הדדי בין חיילים המשרתים יחד כתף אל כתף, אין צורך לחנך מחדש חיילים יהודים גם אם יוהל"ם דוחפת את אג'נדות הלהט"ב ורואה זאת כחלק מתפקידה. אנו פונים בשם החיילים: אל תעשו אינדוקטרינציה לחיילי צה"ל ובטח לא בשם ערכים שמנוגדים לצה"ל כצבא ממלכתי ואינם מתכתבים עם ערכי רוח צה"ל".
עוד ב-
תגובת דובר צה"ל: ''השיעור המדובר מועבר ביחד עם שיעורים רבים המקנים כלים בהכשרת הפיקוד הזוטר לצורך הכרת קשת האוכלוסייה בחברה הישראלית. השיעור מועבר מזה מספר שנים בתוכן זהה כחלק מתכני ההכשרה. צה"ל מוקיר ומכבד את כלל משרתיו, ללא הבדל של דת, גזע או מין''.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.צבא חלם (ל"ת)רק 14 השאר אלגזירה 05/2023/01הגב לתגובה זו2 0סגור
-
1.יאלללה סרבנות חחח (ל"ת)רק 14 05/2023/01הגב לתגובה זו1 0סגור


