בארץ
גנץ מתייחס לגל האלימות בחברה הערבית: "מצב חירום לאומי"
יו"ר המחנה הממלכתי: "מי שחושב שכנופיות הפשע עוצרות בשטח השיפוט של היישובים הערבים – טועה. תשאלו את החקלאים בצפון, תשאלו את ראשי הערים בדרום. זו לא מכה של החברה הערבית, זו מכת מדינה. כל המדינה"
שבוע אלימות קשה ועקוב מדם עבר על החברה הערבית, כאשר מספר הקורבנות חצה את המספר 100 תוך חצי שנה בלבד. יו"ר מפגלת "המחנה הממלכתי", בני גנץ, התייחס למציאות הלא פשוטה הזו ואף שלח מסר לכיוונו של ראש הממשלה.
כך צייץ גנץ: "השעון המעורר של האלימות בחברה הערבית צלצל מזמן. 102 נרצחים הם לא ״צלצול השכמה״ - הם זעקת השכמה למדינת ישראל. זה מצב חירום לאומי. מי שחושב שכנופיות הפשע עוצרות בשטח השיפוט של היישובים הערבים – טועה. תשאלו את החקלאים בצפון, תשאלו את ראשי הערים בדרום. זו לא מכה של החברה הערבית, זו מכת מדינה. כל המדינה.
נתניהו אמר שהוא 'נחוש' להכניס את השב״כ. אחרי קרוב ל-15 שנה בשלטון, אפשר להגיד על נתניהו הכל - חוץ משהוא נחוש. אני אומר לנתניהו: את האלימות אפשר יהיה לעצור רק כשנתייחס לחיזוק המשילות בטורעאן באותה הרצינות שאנחנו מתייחסים לחיזוק המוכנות לטהרן. רק כשדין קלנסווה - יהיה כדין ראש העין".
עוד ב-
בהמשך, שר הביטחון לשעבר שלח מסר אל המגזר הערבי: "אני מבקש לפנות לאזרחי ישראל הערבים – זו תקופה קשה. כולנו עוברים אותה יחד איתכם ומחזקים אתכם. אני מבקש מכם, אם אתם שומעים חלילה על אדם שמאוים – אל תשתקו. אם חלילה מאיימים עליכם, אל תגידו 'לי זה לא יקרה'. גם לכם יש אחריות לשנות את המצב, לדרוש ולסייע למדינה לסייע לכם. רק ביחד, כחברה ישראלית אחת, אפשר וצריך להצליח לעצור את מגפת האלימות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



