בארץ

הקרב על שיפור תנאי המילואימניקים: "גורמי הממשל מזלזלים בוועדה"

בעת דיון בוועדת העבודה והרווחה, נלחמו ההסתדרות הלאומית וחברי כנסת מהליכוד על שיפור התנאים שצפויים לקבל מילואימניקים ובעלי עסקים. יאיר שלם, מנכ"ל ההסתדרות הלאומית: "אין תשובות מהביטוח הלאומי, אין תשובות מהאוצר ורק דוחים עוד ועוד את ההחלטה"

מלחמת חרבות ברזל (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
בשבועות האחרונים, נלחמה ההסתדרות הלאומית בוועדת העבודה והרווחה על כספי המילואימניקים, במטרה לשנות את החלטת הממשלה בנוגע לתשלומי ימי המילואים וההפרשות הפנסיוניות המגיעות לאותם חיילים.
בעקבות כך, יו"ר ועדת העבודה והרווחה, ח"כ ישראל אייכלר, הציג היום הצעת חוק קבועה לשיפוי מעסיקים על הפרשות פנסיוניות של עובדים שגויסו. במהלך הדיון, ח"כ אייכלר הזהיר את שר האוצר בצלאל סמוטריץ, כי אם הוא לא יפעל להסדרת הסוגיה, החוק יוגש ויועבר בכנסת.
חברי כנסת נוספים, איימו אף הם בפני שר האוצר בצלאל סמוטריץ' והודיעו כי לא יתמכו בהצבעה הקרובה על התקציב, אם דרישותיהם לא יכובדו. אותם חברי כנסת, הם חנוך מלביצקי ואתי עטיה (הליכוד) שדרשו כי שר האוצר יפעל לשיפוי מלא למעסיקים על ההפרשות הסוציאליות.
יאיר שלם, מנכ"ל ההסתדרות הלאומית, התייחס להתנהלות הממשלה ובעיקר להתנהלותו של שר האוצר ואמר: "נדמה שגורמי הממשל השונים מזלזלים בוועדה. אין תשובות מהביטוח הלאומי, אין תשובות מהאוצר ורק דוחים עוד ועוד את ההחלטה. חיילי המילואים לא צריכים למות בקרב כדי לקבל את הזכויות שלהם – בואו נדאג להם כדי שיוכלו להילחם בשקט ולדעת שהעבודה שלהם מובטחת".
ששי שדה, משנה למנכ"ל ההסתדרות הלאומית, הביע את דאגתו נוכח מצבם הקשה של המילואימניקים ובעלי העסקים בימים אלו: "מילואימניקים, המסכנים את חייהם למען המדינה, נפגעים כלכלית. החברות והעסקים נמצאים במצוקה כלכלית וישנו חשש שמילואימניקים אינם מקבלים את הזכויות הסוציאליות המגיעות להם. משרד האוצר לא תומך במי שנלחם עבורנו - זו חוסר הגינות מוחלטת בשעת מלחמה!".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה