תקשורת ומדיה
שורד השבי אבינתן אור לנתניהו: "הייתם צריכים לסיים את העבודה"
אביו של אבינתן אור התראיין מתוך בית החולים בילינסון וסיפר על סודות השבי שהחזיק בנו. אבינתן היה לוחם סיירת בצה"ל
אבינתן אור היה בשבי חמאס 738 ימים. הוא נחטף ממסיבת הנובה, ומאושפז כעת בבית החולים בילינסון. אביו ירון אור התראיין ל"חדשות 12", שם שיתף על ההתאקלמות של אבינתן, וסודות מהשבי.
"הימים עוברים עליו בגישה מחודשת, עם המשפחה ועם החברים מהסוגים השונים, זה פשוט גורם לו לפרוח ולחזור לעצמו", סיפר ירון. "הוא חזר לעצמו מהר, הוא חזק מנטלית, האנרגיות חוזרות לו. מבחינה פיזית יש לו עוד זמן. עובדים כאן בבילינסון בצורה הדרגתית והדוקה. כמו שצריך"
על השהות שלו בשבי ירון מוסיף: "הוא מההתחלה הורד למנהרות - לא כמו שחשבנו. בהתחלה הוא היה יכול להתאמן, שנה ומשהו לתוך השבי הוא ניסה לברוח, וסגרו אותו בכלוב בגודל של מזרון פלוס. אזקו אותו, הייתה תקופה ארוכה שלא נתנו לאף אחד לדבר איתו - בכלל. תקופה שאני לא יודע איך הוא שרד אותה. תקשורת מאוד מינימלית, אחר כך הקלו על זה".
עוד ב-
ירון ממשיך על התחושות של אבינתן מתוך השבי: "כשהוא הבין שהעסקאות מתקדמות והוא מאחורה, הוא הבין שישתחרר בין האחרונים". לדבריו, אבינתן סיפר לו: "חשבתי שזה יימשך 10-15 שנה, חשבתי שצה"ל צריך לסיים את העבודה". ירון מספר כי אבינתן אמר את זה גם לראש הממשלה בנימין נתניהו, ולמתאם השבויים והנעדרים גל הירש. "הייתם צריכים לסיים את העבודה. האנשים יכולים לשלם את המחיר", אמר להם אבינתן. אביו הוסיף: "אני לא יודע איך הוא שרד".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



