תקשורת ומדיה

מהפכה ברשת 13: אסף רפפורט בדרך לרכישת הענק - על חשבון דרהי

בשעות האחרונות אסף רפפורט וקבצת ההייטקיסטים במשא ומתן מתקדם מול לן בלווטניק ואקסס על רכישת רשת 13 וזאת לאחר שההצעה של פטריק דרהי, ככל הנראה, לא תעבור את האישורים הרגולטוריים בישראל. מאחורי הקלעים: קבוצת ההייטקיסטים מסרבת לחשוף מי נמצא בה, ועל פי ההערכות, יש לה גם קשר לעמותה פוליטית
מערכת ice |  4
אסף רפפורט ורשת 13, אילוסטרציה (צילום עומר הכהן, מערכת אייס, shutterstock)
דרמה בשוק התקשורת: רשות התחרות הציבה מכשול משמעותי בפני פטריק דרהי בניסיונו להשתלט על רשת 13, לאחר שדחתה את בקשת הערוץ לקבלת הלוואה של 80 מיליון שקל מקבוצת המשקיעים בראשותו. המהלך נתפס כניסיון לקבע עובדות בשטח עוד לפני קבלת האישורים הרגולטוריים הסופיים, דבר שהיה מקשה על כניסת משקיעים חלופיים.
ההחלטה התקבלה על אף הניסיון של דרהי לעקוף את מגבלות הבעלות הצולבת (הנובעות משליטתו ב-HOT וב-i24) באמצעות צירוף השותפים ג'ון פולסון וז'ק אסבג לעסקה. השלושה הציעו להעמיד את הסכום באופן שווה כדי לייצב את מצבו הפיננסי של הערוץ, אך ברשות התחרות לא השתכנעו וחסמו את ההזרמה.
פסילת ההלוואה מעניקה רוח גבית לקבוצת המשקיעים מענף ההייטק, ובראשם מייסד Wiz אסף רפפורט, שהציעו לרכוש את הערוץ תמורת 120 מיליון דולר. כעת, כשהערוץ אינו "כבול" פיננסית לקבוצת דרהי, המשא ומתן מול הבעלים לן בלווטניק נפתח מחדש, כאשר לקבוצת רפפורט יתרון ברור במישור הרגולטורי בשל היעדר אחזקות צולבות במדיה.
על כן, כפי שחושפים מעורבים בפרטים, רק דבר חריג ימנע את מכירת רשת 13 לקבוצת ההייטקיסטים בהובלת רפפורט.
כזכור, ביום רביעי גוגל השלימה את רכישת וויז (שייסד רפפורט) ב-32 מיליארד דולר, והיא עסקת הסייבר הגדולה בתולדות ישראל. ארבעת המייסדים, ורפפורט ביניהם, צפויים לגרוף כ-3 מיליארד דולר כל אחד לפני מס.
 
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    עוד מחטף של עריצי החונטה והוכחה שנתניהו צדק: הם שולטים
    אפילת העריצים 03/2026/13
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בתקשורת ולא יניחו דריסת רגל למי שלא חושב כמותם. כמו גם בפרקליטות, בג״צ וכל מינוי משפיע.
    סגור
  • 3.
    השמאל הסהרורי מחפשים ספונסר.... (ל"ת)
    13מיותר כמו ביתשימוש 03/2026/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    יציל את הציבור השפוי מזרועות מכונת הרעל
    עידו 03/2026/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הלוואי שלא ינסו לחסום אותו שוב ה״זכאי״ וחבורת הרעל שלו.
    סגור
  • 1.
    חרטא, רפפורט הפסיד במכרז אבל החונטה דואגת שהערוץ יישאר
    מראה שעל הקיר 03/2026/13
    הגב לתגובה זו
    3 0
    בידיה ושופריה ימשיכו לתקוע את קריאות עריציה. והם באמת בטוחים שאנחנו לא רואים ומבינים את כל מעשה הנבלה.
    סגור