תקשורת ומדיה

איילת שקד עוררה סערה - והודתה: "אני נבוכה ומתביישת"

ביקור של השרה לשעבר בישיבת "שבי חברון" הצית סערת ענק לאחר שבוגר הישיבה, הרב אליאב תורג'מן, תקף אותה בחריפות וקרא לה "נוכלת", שקד לא נשארה חייבת ויצאה למתקפת נגד חסרת תקדים: "אתה מסית נגדי ומציע רק פילוג ושנאה" | כל הפרטים

איילת שקד (צילום ליאור יאדו)
המערכת הפוליטית שוב סוערת, והפעם על מוקד העימות ניצבת השרה לשעבר איילת שקד. ביקור שהקפידה שקד לערוך אמש (רביעי) בישיבת "שבי חברון" עורר גל של זעם ברשתות החברתיות, והוביל למתקפה פומבית נוקבת מצדו של הרב אליאב תורג'מן, בוגר הישיבה, שלא חסך במילים קשות והאשים את השרה לשעבר בניסיון לעשות סיבוב פוליטי על גבם של התלמידים.
הרב תורג'מן שיתף את תחושותיו הקשות ברשת וכתב בצורה נחרצת: "מרתיח. כבוגר הישיבה אני בוש ונכלם על השימוש הציני הזה ומאוד מקווה שזה לא על דעת ראשי ומנהלי הישיבה. בתקופה הקרובה הם ינסו לעשות הכל כדי לנרמל את עצמם בציבור. נוכלים אמורים להישאר בחוץ, בנימוס פשוט לומר להם - לא תודה, לא לשימוש ציני בנו".
שקד, שזיהתה את ההתקפה האישית נגדה, בחרה שלא להבליג והגיבה ישירות לציוץ של הרב תורג'מן במתקפה נגדית חריפה. בדבריה, הזכירה השרה לשעבר את פועלה רב השנים למען עולם התורה המגזרי, והאשימה את הרב בהלבנת פנים וביצירת שסעים מיותרים בתוך עם ישראל.
שקד פנתה לרב תורג'מן וכתבה לו ישירות: "אני נבוכה מהתגובה שלך, ומתביישת בשבילך גם בתור קצין צהל וגם בתור רב. אתה מסית נגדי באופן אישי, למרות שאתה יודע שאין מישהי שפעלה כמוני במסירות לטובת ישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות, מתוך אמונה בשילוב ספרא וסייפא... חבל שאתה מציע רק פילוג ושנאה במקום אהבה ואחווה בעם ישראל. ואחרי שיחות עם חברים בציונות הדתית, מתברר שלא רק אני מתביישת בך אלא גם הציבור שאתה מתיימר לייצג. דרכי תשובה לא ננעלו, ראוי לך להרהר בדברים ולבקש מחילה על הלבנת הפנים".
אם מישהו ציפה שדבריה של שקד יובילו לרגיעה, הרי שהרב תורג'מן בחר להעלות את הטון פעם נוספת, השיב לה בציוץ נוסף והחזיר אל שולחן הדיונים את הקמת הממשלה הקודמת בראשות נפתלי בנט. הרב הבהיר כי שום תקציב או עשייה בעבר לא ימחקו את המהלכים הפוליטיים שהובילו שקד ובנט, לשיטתו.
הרב תורג'מן תקף שוב וכתב: "שום דבר לא ישנה את העובדה שאת וחברייך בראשות הנוכל נפתלי, הגיתם והקמתם ממשלת שמאל קיצונית ומטורפת, תדלקתם את האחים המוסלמים והזנתם את הפרוגרסיבים בדלק רב. כל כסף ששפכת על ישיבות ההסדר לא ישנה את העובדה הזו... הציוץ הבזוי שלך גם מראה כמה אין בך לא חרטה ולא תשובה, ומראה כמה חשוב להתריע מפניכם. אחדות ואהבת ישראל הם לא מילים מכובסות לטשטוש הבדלים ואהבת מוסלמים... כל רבני ישראל נגדך באופן גורף, לא ניתן לכם מסע בחירות ונרמול ציבורי קל. שבי בביתך ועשי תשובה".
תגובות לכתבה(9):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    בז לשקד
    איש יהודי 07/2026/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חזק וברוך כך צריך להתנהג כלפיהם מהריסייך ןמחריבייך ממך ייצאו אלו הם איזבל ואחאב של דורינו וכך צריך לענות להם אל תירא ואל תחת.
    סגור
  • 8.
    איילת הנוכלת לא יושבת בבית, אלא צוחקת כל הדרך אל הבנק
    הרב צודק: היא נוכלת 07/2026/07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    וגורפת סכומי עתק של פנסיה חזירית על 'עבודתה' בשירות הנוכל מרעננה שיחד איתו גרפה מיליונים ל'מפלגה'-דמיקולו ששני הנוכלים הקימו ושלא עברה את אחוז החסימה. אבל את המיליונים מכספי הציבור הם 'שכחו' להחזיר, וככה הם משתינים על הציבור מהמקפצה.
    סגור
  • 7.
    הרב תורגמן
    מחמוד 07/2026/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אדוני הנכבד אומר רק :"תודה " על דבריך! רק חבל שעם ישראל לא שומע את דבריך וחבל!!
    סגור
  • 6.
    תורזמן
    שמעון 07/2026/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אתה אלעק רב,בינקותך ינקת ריגשי נחיתות ותיסכול במקום חלב אם אתה לא שווה את הליכלוך בסולית נעליה של שקד,זבל לא מעובד אפס אפסים שזורע רק רוע ושינאה לך תיתנצל בפניה חרדלי גיזען משיחי.
    סגור
  • 5.
    בהצלחה לשני הצדדים ! עוד 3 חודשים נשכח מכם ! (ל"ת)
    יוסיפון 07/2026/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    פי הרב צריך וחייב למלא פיו דברי תורה
    ורה 07/2026/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלום רב לו רק היה הרב נוהג עפ"י תורת ישראל, כי אז היה ממלא פיו מים או פיו היה מפיק דברי תורה הרב, כמו מנהג הרבנים בעצרות, מחרף ומגדף עושה שימוש בתורה כקרדום לחפור בה, לא מקדם דבר זולת חרפה ובושה גם שהרב חולק על מי שהוא איתו במחלוקת חייב בריסון פיו, באיפוק ובדברי תורה אוי לרב ולתמידיו שכזה הוא פיו, במקום להפיק מרגליות הוא מפיק רעל ותרעלה " אשרינו שכזה הרב "
    סגור
  • 3.
    איילת נוכלת? איילת שלנו - נוכלת כמו בניטו נפתוליני?
    איש יהודי 07/2026/02
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לא ייתכן. סוף העולם מגיע. איילת רק באמון מועלת, לא כמו בניטו שלא החזיר מיליוני ש"ח שגרף מקופת הציבור למפלגותיו הכושלות.
    סגור
  • 2.
    אי אפשר למחול לה
    דר' קינק. סא"ל 07/2026/01
    הגב לתגובה זו
    2 1
    עם כל הרצון...אי אפשר למחול לה , שהרי יכלה לעמוד על רגליה האחוריות ולהתנגד לערבים ול50 מיליארד שקיבלו. היא העדיפה את מה שהעדיפה, וכעת ; שתישא בתוצאות
    סגור
  • 1.
    איילת לא נשכח שישבת עם ערבים תומכי חמאס (ל"ת)
    סימה 07/2026/01
    הגב לתגובה זו
    3 2
    סגור