תקשורת ומדיה

ירון אברהם מזועזע: "אלוהים ישמור לאן הגענו?"

לאחר הנאום השנוי במחלוקת של סגן נשיא ארצות הברית, כתב חדשות 12 הגיב לדברים ולא היסס להביע ביקורת חריפה נגדו. לדבריו, סגן הנשיא מספר סיפורים שרחוקים מהמציאות בשטח
ירון אברהם (צילום אריה לייב אברמס/פלאש 90)
סגן נשיא ארצות הברית, ג'יי.די. ואנס, מרבה להתבטא ולהתייחס למצב הבטחוני במזרח התיכון, למלחמה מול איראן, ליחסים עם ישראל וכן מביע את דעותיו ואת משנתו על מה צריך להיות בכדי להשיג את השקט המתבקש.
הכתב המדיני של חדשות 12, ירון אברהם, התייחס לדברים שלו ופתח במתקפה חריפה נגדו. הוא אף האשים אותו בהצגת מצג שווא בפני הציבור הישראלי. "אלוהים ישמור לאיזה מצב הגענו", אמר הכתב בתדהמה על המסרים היוצאים מוושינגטון.
"עומד סגן נשיא ארה"ב ומוכר לנו סיפורים שאיראן לא יקבלו כלום במסגרת העסקה עד אשר יעשו ויתורים. לא נכון!", המשיך וזעם אברהם. 
כזכור, סגן הנשיא האמריקני, הפתיע את המאזינים כשגיבה את היכולות הצבאיות של הרפובליקה האסלאמית. ואנס הצהיר כי הוא תומך בזכותה של איראן להגן על עצמה, אך הוסיף כי זכות זו כוללת גם החזקה של ארסנל טילים בליסטיים, מה שעורר זעם רב.
הוא אף ניסה להשוות בין הגורמים ואמר: "ישראל לא מוותרת על זכותה להגנה עצמית אם חיזבאללה יורה רקטות או רחפנים על ישראל", ואמר: "האיראנים לא מוותרים על זכותם להגנה עצמית במדינתם".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    האנטישמע יצא מהמרצע. (ל"ת)
    ואנס 06/2026/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    טילים בליסטיים אינם כלי הגנה ואיראן עשתה בהם שימוש
    מראה שעל הקיר 06/2026/19
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שהוא פשע מלחמה נגד אזרחים ותשתיות אזרחיות של מדינות רבות. ומי שתומך בכך פושע מלחמה אף הוא.
    סגור