תקשורת ומדיה
אחרי ליברמן: עכשיו תורו של יאיר גולן לחטוף על "ההתקפלות" לחרדים
אחרי הודעת ליברמן על נכונות להתפשר בחוק הגיוס, גם יו"ר הדמוקרטים עומד בפני מתקפה ברשת. בועז גולן שלף הבטחת בחירות ישנה של יאיר גולן, והפער בין דבריו אז לקריאתו הנוכחית לשותפות עם החרדים מעורר מחדש שאלות
לאחר שיו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן ספג ביקורת בעקבות נכונותו להתפשר על חוק הגיוס כדי להקים ממשלה עם החרדים, כעת מגיע תורו של יו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן.
הצהרתו מאמש (שבת), שבה הביע נכונות לשותפות עם הציבור החרדי במסגרת ממשלת שינוי, מעוררת ביקורת ברשתות החברתיות, לאחר שבמהלך מערכת הבחירות הבטיח כי המפלגות החרדיות יישארו באופוזיציה.
מי שהחליט להזכיר לגולן את הבטחתו הוא איש התקשורת בועז גולן, שפרסם היום (ראשון) בחשבון ה-X שלו צילום מסך של ציוץ שפרסם יו"ר הדמוקרטים ב-17 במאי האחרון. בצירוף התמונה כתב בועז גולן בעקיצה: "יאיר גולן במאי האחרון".
יאיר גולן במאי האחרון 👇 https://t.co/ecOCpvXRpu
— Boaz Golan בועז גולן (@BoazGolan) November 8, 2026
בציוץ המקורי, שפורסם בעקבות תמונה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית ובה נראה יו"ר הדמוקרטים חובש שטריימל, כתב גולן: "ראיתי שמופצת תמונה שלי עם שטריימל. קבלו הבטחה: הדמוקרטים יהיו תעודת הביטוח שלכם לכך שהמפלגות החרדיות ישבו באופוזיציה בשנים הקרובות".
אלא שההתחייבות לא נותרה בגדר ציוץ בודד. רק בחודש שעבר, ב-12 באוקטובר, התייחס גולן לאפשרות של שותפות עם המפלגות החרדיות בוועידת ynet והבהיר: "לא נשב עם משתמטים מהשירות הצבאי". דברים דומים השמיע גם בכנס המכינות בחיפה, שם הצהיר: "לא נשב עם החרדים. באנו לתקן".
"אנחנו רוצים שותפות עם הציבור החרדי"
כעת, לאחר הבחירות, מציג גולן עמדה המותירה פתח לשיתוף פעולה. בהצהרה שפרסם אמש כתב: "אנחנו לא מחפשים להעניש את החרדים. אנחנו רוצים שותפות עם הציבור החרדי, אבל שותפות אמיתית מחייבת אחריות הדדית".
עם זאת, גולן הדגיש כי אינו מוותר על דרישותיו בנושא הגיוס וההשתלבות בתעסוקה. "בניגוד לנתניהו, אנחנו לא נלך עד בני ברק או מאה שערים. מי שרוצה שותפות איתנו יצטרך לפגוש אותנו ברמת גן", הצהיר. בהמשך הוסיף: "אנחנו מושיטים יד מתוך רצון אמיתי להקים ממשלת שינוי. בשום אופן לא נותנים צ'ק פתוח".
כזכור, רק ביום שישי האחרון הודיע ליברמן כי הוא מוכן להתפשר גם בסוגיית חוק הגיוס, בניגוד לעמדתו הנחרצת במהלך הבחירות. "זה כואב לי, ואני יודע שזה כואב גם לרבים אחרים", כתב, והסביר כי תוצאות הבחירות מחייבות את ראשי גוש השינוי לחשב מסלול מחדש.
למעשה, עמדתו של גולן כלפי המפלגות החרדיות ידעה שינויים גם בעבר. כבר בחודש מאי, ימים ספורים לאחר שהבטיח כי החרדים יישארו באופוזיציה, הביע נכונות עקרונית לשותפות עם מפלגה חרדית בתנאים מסוימים, אך בהמשך הבהיר כי המפלגות החרדיות פסלו את עצמן מבחינתו.
עוד ב-
בינתיים, לא נחתם הסכם קואליציוני עם המפלגות החרדיות, וגולן ממשיך להתנות את שיתוף הפעולה בשינויים מהותיים בנושא הגיוס וביחסי דת ומדינה. עם זאת, הפער בין ההבטחות הנחרצות שנשמעו לפני הבחירות לבין הנכונות הנוכחית לנהל מגעים עם החרדים מעניק למבקריו סיבה נוספת להציף מחדש את דבריו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



