תקשורת ומדיה

דובר המשטרה: "קיבלנו 20% מהתקנים, המציאות הביטחונית מחייבת עוד"

דובר המשטרה, אלי לוי, התייחס כבר אתמול לעלייה בפיגועים ואמר כי "מציאות קשה לפנינו. אנחנו חוששים מגל של אירועי טרור, חייבים עוד תקנים"  
נצמ אלי לוי (צילום דוברות המשטרה)

בצל המתיחות הביטחונית ורצף הפיגועים האחרונים, דובר משטרת ישראל, אלי לוי, סיפר  ב-103fm  על חששות מפני גל טרור שיילך ויסלים לקראת החגים. חודש הרמאדן, פסח, פסחא ויום העצמאות מביאים, לדבריו, סיכון גבוה לגל טרור ממושך. עם כל אלה מתמודדת המשטרה שמצויה במצבת כוח אדם חסר.
 

בריאיון הוא חושף שמפכ"ל המשטרה והשר לביטחון הפנים דרשו 5000 תקנים מתוך הבנה על סל היעדים שלפניה במציאות הבטחונית הנוכחית, אך מתוך זה התקבלו 1100 תקנים בלבד. "קיבלנו חמישית מהתקנים", הוא אומר ומסייג: "לא תמיד מקבלים מה שדורשים. תקציב המדינה לא יכול להכיל את כל הדרישות".


לוי מספר על עבודת הקודש של המשטרה שעוסקת בהתראות מודיעיניות של מפגעים יחידים שנושאים איתם ת.ז. כחולה ומכאן גם הקושי הגדול.
 


דובר המשטרה מדגיש כי משטרת ישראל מצויה בשטח, בצורה גלויה וסמויה, ויש הגברה של עבודת המודיעין מול דמויות כאלה ואחרות שמפרסמות מסרים מרמזים על פעילות חבלנית ברשתות החברתיות.
 


לוי מתקומם על העליהום כלפי השוטרים שעושים עבודת קודש: "מי שבא בטענות ל 32 אלף שוטרים - חוטא לאמת". לוי סיפר על הלילה האחרון בו בוצעו מעצרים של סייענים באום אל פאחם שהיו חלק מתא טרור של דאעש ומדגיש כי ידה הארוכה של המשטרה תגיע לכל מי שיערער על הסדר הבטחוני ותשתמש בכל אמצעי על מנת למגר טרור.  

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה