נדל"ן ותשתיות
ערים חדשות עומדות לקום בישראל: זה מה שיקרה עד 2050
ערים חדשות המיועדות לאוכלוסייה החרדית בדרום הארץ, על מנת לתת מענה לצמיחה הדמוגרפית במגזר זה. עד שנת 2050 נדרשות בישראל עוד 1.83 מיליון יחידות דיור
המועצה הלאומית לכלכלה מפרסמת את אסטרטגיית הדיור 2050. התוכנית מציגה תחזית לפריסה עתידית של האוכלוסייה בישראל בחלוקה למחוזות ונפות ולשלוש קבוצות אוכלוסייה– יהודים חרדים, ערבים ויהודים לא חרדים ואחרים - וליחידות הדיור הנגזרות מכך, עד לשנת 2050. על פי התחזית, עד שנת 2050 נדרשות בישראל עוד 1.83 מיליון יחידות דיור.
מטרת התוכנית לסייע לגופי התכנון הממשלתיים, כגון מינהל התכנון, משרד התחבורה, משרד האנרגיה ועוד, לתכנן ולהיערך למפת הביקושים החזויה בעתיד, ולכוון את ההיערכות והתכנון כך שיתבצעו על בסיס הנחות יסוד אחידות עבור כל הממשלה.
המצאים המרכזיים והנבחרים של אסטרטגיית הדיור 2050 כוללים תוספת יחידות דיור: עד שנת 2050, יידרשו כ-1.83 מיליון יחידות דיור נוספות בישראל, כדי לשמור על יחס אוכלוסייה בוגרת למלאי הדיור כפי שהיה בשנת 2005.
פיזור גיאוגרפי: באזור המרכז ותל-אביב יבנו עד שנת 2050 כ-615 אלף יח"ד, שהם שליש מכלל הארץ. קצב שנתי: בשנים 2026–2035 נדרשת תוספת יח"ד של כ-65 אלף יחידות דיור לשנה בישראל, לצורך מימוש התחזיות. בוצעו התאמות לפיזור האוכלוסייה בהתאם לפרויקטים לאומיים המקודמים על ידי הממשלה:
יבוצע פיתוח מפרץ חיפה כמרחב מגורים ותעסוקה חדשני (תמ"א 75). ערים חדשות המיועדות לאוכלוסייה החרדית בדרום הארץ, על מנת לתת מענה לצמיחה הדמוגרפית במגזר זה.
עוד ב-
ראש המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' אבי שמחון: "אסטרטגיית הדיור 2050 שהמועצה הלאומית לכלכלה מפרסמת היום, מאפשרת לתכנן ולספק מענה טוב יותר לאתגרי הדיור של מדינת ישראל, תוך שמירה על איזון חברתי וגיאוגרפי, תוך הטמעה של מדיניות הממשלה ביחס לפיתוח מרחבי ומטרופוליני באזורי הביקוש ובפריפריה, וביחס ליעד הממשלתי של הורדת מחירי הדיור״.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.לצמצם את הילודה. (ל"ת)ניר 03/2025/12הגב לתגובה זו0 0סגור



