נדל"ן ותשתיות

האם זוג ממוצע יכול לרכוש דירה בישראל ואיך כולם הופכים למתווכים?

מה חושב ינקי קוינט על מחירי הדיור, איזה פרויקט ענק מתרחש בפתח תקוה, מה יקרה למתווך שלא יגלה על רטיבות בדירה, למה זוגות צעירים לא באמת יכולים לקנות דירה, ההנחות במחיר מטרה משתנות, בנק ישראל עוקב אחר הקבלנים, המכרז בקיבוץ האון נדחה ומה קורה בשוק המשרדים? | ידיעות השבוע בנדל"ן
איציק יצחקי | 
מתווך-אילוסטרציה (צילום shutterstock)

אז מה היה לנו השבוע בנדל"ן? פרסום אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר השבוע הצביע על ירידה משמעותית בעסקאות הנדל"ן, זאת בעיקר על רקע הזינוק בחודש דצמבר בשל העלאת המע"מ ב-2025. על רקע זה, שמענו את מנהל רמ"י, ינקי קוינט, ממשיך לטעון כי יש "לבטל מבצעי 20/80. הרוכשים לא מתנפלים על דירות", כשהיזמים לא ממש אהבו את הדברים שאמר. עוד השבוע: המכרז בקיבוץ האון נדחה, חל שינוי בתקנות המתווכים, שחלקם הופכים במהרה מחובבי נדל"ן ל"יועץ נדל"ן בכיר" ועסקנו בשאלה חשובה: האם זוג ממוצע יכול לרכוש דירה בישראל? וגם: פינוי בינוי ענק שמתרחש בעיר פתח תקוה - כולל במחירים בסביבה.

הנה חלק מהידיעות המובילות של השבוע בנדל"ן:
1. "המתווך לא גילה שיש רטיבות"; "פרסמו את הדירה שלי ללא אישור"
התקנות החדשות של חוק המתווכים ייכנסו היום לתוקף ומרחיבות את האחריות שיש למתווכים כלפי הלקוחות שלהם. לקוחות מאוכזבים מספרים איך מתווכים הוליכו אותם שולל ("מתווך פרסם את הדירה בלי רשות וטען: זו דירה אחרת בבניין. אחר כך הוא דרש 30 אלף שקל"). האם המתווכים צריכים לדאוג?
2. האם זוג שמרוויח שכר ממוצע יכול לרכוש דירה ממוצעת בישראל?
חלק מהזוגות הצעירים לא מתבכיינים. יש להם סיבה לגלות דאגה ממחירי הנדל"ן העולים. בדקנו מה קורה לזוג שמרוויח שכר ממוצע ורוצה לרכוש דירה ממוצעת ב-2.3 מיליון שקל, עם הון עצמי של מאות אלפי שקלים. לא בטוח שתאהבו לשמוע את התשובה

הכללים משתנים. מתווך נדל"ן (אילוסטרציה: shutterstock)
3. אפשרות: ההנחה בתכנית מחיר מטרה תקטן ל-400-500 אלף שקל
על פי ההערכות, אפשרות כזאת, שעלתה במסגרת הדיונים על שינוי במתכונת הנוכחית של דירה בהנחה, תחסוך למדינה לפחות מיליארד שקל בשנה. אילו עוד שינויים מתוכננים ומה טוענים מבקרי התוכנית?
4. האם בנק ישראל ידרוש מהבנקים למשכנתאות להגדיל את כרית הביטחון?
במה שנראה כמו אירוע חוזר מ-2014, ובהמשך לפגישה של הפיקוח על הבנקים עם ראשי המערכת הבנקאית, הבנק המרכזי מתלבט האם להדק את החגורה. בעוד חלק מהיזמים מאיימים, בבנק ישראל שוקלים לדרוש הגדלת הרזרבות, מה שיגרום לבנקים להצר את צעדיהם של הקבלנים. איך זה ייגמר ומי עשוי לשלם את המחיר?
 


5. נדחה המכרז בקיבוץ האון: "הצדדים הולכים להידברות"
הקרב בין מועצת עמק הירדן לבין רמ"י על הקרקעות בקיבוץ האון ייגמר בפשרה? המכרז במרץ נדחה ויתקיים ביולי, כשהצדדים יחלו בהליך הידברות וינסו להגיע להבנות לפני שיווקם של עשרות מגרשים נוספים. איך זה ייגמר?


6. מה קורה בשוק המשרדים? "התעוררות בת"א, ירידה במחירים בפ"ת"
חברת מליסרון מגדילה אחזקה במשרדים, אבל גם מודעת לסיכון. דוח החברה מלמד איך היא מפזרת את הסיכון, מה היא חושבת על החשיפה בעת הזו לשוק ולמה ההיצע באזורים מסוימים גורר התמתנות בביקוש לשטחים, התארכות משאים ומתנים וקיצור תקופות החוזים

7. "בתוך 7 חודשים שכר המארגנים צנח ב-85%": הקרב שהגיע לכנסת
בחודש אוגוסט קבע יו"ר הרשות להתחדשות עירונית, אלעזר במברגר, כי שכר המארגנים בפרויקטים של התחדשות עירונית יוגבל, וינוע בין 5-30 אלף שקל. בלשכת המארגנים תוקפים: "במקום להוזיל את עלות הפרויקטים, פוגעים בבעלי הדירות ופרויקטים נתקעים". ומה ההסבר של הרשות?
8. חובב נדל"ן הופך ל"יועץ נדל"ן בכיר" - האם זה עומד להשתנות?
הנהירה ההמונית של אלפי מתווכים לבחינות ההסמכה הקלות מדי שנה יוצרת בישראל מספרים שקשה לעכל: מתווך לכל 70 משפחות. חלקם מפרסם מודעות פיקטיביות או מעריך שווי נכס - אבל התקנות החדשות מגבילות את צעדיהם. שני הבכירים בלשכת ורשם המתווכים מבטיחים: "לא נהיה סלחניים להפרות בזדון" | ראיון

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה