נדל"ן ותשתיות
כמה כסף תחזיר גינדי לבעלי הדירות בשדה דב?
חברת גינדי נדרשה להשיב חלק מכספי הרוכשים. על פי אומדן של משרד הבינוי והשיכון, מדובר ב-600 דירות בהן נמכרו דירות בשיטה שבה לא הובטחו כספי הרוכשים במלואם. כמה כסף יוחזר לכל אחד מהם ומה ההחזר הכולל? | פרסום ראשון
בהחלטה של הממונה על חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון, הוחלט מוקדם יותר היום כי חברת גינדי תשיב לרוכשי דירות בפרויקט Vogue בשדה דב תשלומים שלא ניתנו בעדם בטוחות. המשמעות היא שגינדי תצטרך להחזיר חלק מהכסף, שיושב בנאמנות (וצובר ריבית) לרוכשי הדירות.
כזכור, גינדי הורידה מחירים בפרויקט שלה בשדה דב והחלה לשווק דירות ב-49 אלף שקל למ"ר. התנאי היה העברה של 20 אלף שקל לטובת הבקשה לרכישת דירה, שמהווה כאופציה לרכישת דירה. מאוחר יותר חשפנו את המחירון של גינדי והצבענו תופעה: המחיר לא כלל חניה ומחסן, ובתוספת המדד לשמונה השנים הקרובות מדובר על מחיר גבוה בהרבה וסביר להניח שהוא יהיה זהה למחיר הסופי של דירות אחרות במתחם.
מנהל העסקים של גינדי, אסף אדלר, התראיין כאן וסיפר כי "לא מדובר בגימיק" - נתון שהתברר מאוחר יותר כמדויק אחרי שחשפנו כי גינדי מכרה כמות גבוהה של דירות בימים הראשונים למבצע.
.jpg)
הדמיה של מתחם שדה דב (אילוסטרציה)
אז כמה כסף גינדי חייבת לרוכשים? על פי המידע שברשות משרד הבינוי והשיכון, מדובר בהסכמי מכר הנוגעים לכ-600 דירות. רוב בעלי הדירות שילמו בממוצע 9.5% במקום 7% - כך שבפועל גינדי תהיה חייבת 2.5% לכל רוכש. המחיר הממוצע, כך לפי אומדן ראשוני של החברה, עומד עד כה על 55 אלף שקל למ"ר.
מחיר דירה ממוצע עומד על 90 מ"ר לערך, כך שהמחיר הממוצע לדירה עומד על כ-5 מיליון שקלים. ההחזר הממוצע לבעל דירה עומד על 125 אלף שקל לערך ובהסתמך על כל חוזי המכר - מדובר בהחזר כולל גבוה של 75-80 מיליון שקל.
לאחרונה החלו גם אחים חג'ג' לשווק דירות במתחם בפריסייל, החל מ-71 אלף שקל למ"ר. יחד עם זאת, המחיר הממוצע יעמוד על 90 אלף שקל למ"ר לפי תכנית החברה. גם המחיר של חברות כמו נחמיאס דומה. ישראל קנדה משווקת במחיר גבוה יותר, מעל 80 אלף שקל למ"ר והיא כבר מכרה, מבחינה כספית, כ-60% משווי הפרויקט.
מגינדי החזקות נמסר: "החברה פעלה בשיווק הדירות באופן סדור ומיועץ, בהתאם להנחיות קיימות בתחום זה, והיא סבורה כי שיווק הדירות נעשה כדין - לרבות הסכום אשר הופקד בנאמנות מטעם ועבור הרוכש.
"עם זאת, החברה מכבדת את עמדתו של הממונה על חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון, עמו היא מקיימת קשר שוטף. בהתאמה, משהסתיימה בחינת הנושא בידי הממונה, וחרף עמדתה כי לא נפל כל פגם בעסקה, מאפשרת החברה לרוכשים לקבל לידיהם סכום של 2.5% מתמורת המכירה, המוחזק בנאמנות עבורם".
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.האותיות הקטנותיוספון 08/2025/04הגב לתגובה זו0 0בפרויקט השיווק הגאוני, עושה את ההבדל, ומקצוענים לא יפלו לספונטניות, הלא מציאותית בתמחור,נקודה סוףסגור
-
1.כתבה מעולה יישר כוח (ל"ת)משה א. 08/2025/04הגב לתגובה זו0 0סגור



