נדל"ן ותשתיות
אבישי בן חיים: "בעיתונים כותבים שהמחירים יורדים, אבל זה מה שיקרה"
מנכ"ל רוטשטיין מדבר על הקשיים במכירת דירות, קצב המכירות של החברה, הדירות הלא מכורות ועיכוב בהוצאת היתרי בנייה. וגם: מה יקרה למחירי הדיור ולשוק המשרדים?
מחירי הדיור יורדים מתחילת השנה והיזמים מחפשים דרכים יצירתיות לגייס לקוחות. השאלה הגדולה: האם חזרת החטופים וכן הורדת הריבית הצפויה אמורות לשנות את פני השוק?
אבישי בן חיים, מנכ"ל רוטשטיין, טוען בהקשר של מכירת הדירות כי "אנחנו לא צריכים להיות יותר מידי אקטיביים בעניין הזה. כוחות השוק עושים את שלהם". בכנס ארגון הקבלנים באילת הוא הוסיף כי "היזם בונה במספר שלבים, יש לנו פריסייל שצריכים לעבור אותו וזה מתעכב לבד ברגע שאין מספיק קונים. כך, המעבר לשלב הבא יותר איטי. בשבועות האחרונים, אני רואה התעוררות משמעותית בחזרה של קונים למשרדים וגם במכירות ואפילו בתל אביב. צריכים להיות זהירים. אנחנו לא נעמיד בניינים ריקים, גם כי אין לנו יכולת וגם כי הבנק המלווה לא יאפשר לנו".
"המדדים מדשדשים והעיתונים קופצים שהמחירים יורדים", המשיך בן חיים. "זה אחרי שהמחירים עלו ב 30% לאורך השנים. גייסנו כחברה ציבורית 287 מיליון שקל בריבית של 5.19%. ללא ביטחונות, כחברה ציבורית. אנו מודים לציבור המשקיעים על ההיענות הגבוהה בהנפקה ורואים בכך ובריבית שנקבעה במכרז - הבעת אמון בחברה ובאסטרטגיה שאנו מובילים".

"200 דירות בחצי שנה". בן חיים (פוטו מרסלו)
לדבריו, "שנת 2025 הינה שנה משמעותית לחברה, עם יציאה צפויה לשיווק של כ-2,800 יחידות דיור לאורך השנה כולה, כאשר במהלך המחצית הראשונה של השנה ועד מועד פרסום הדוחות לרבעון השני, הצגנו נתון מכירות של מעל 200 יחידות דיור. זה משקף את הצבר האיכותי שלנו שכולל פרויקטים במיקומים מגוונים ואטרקטיביים".
בן חיים נשאל על מספר הדירות הלא מכורות ועיכוב בהוצאת היתרי הבנייה. בהקשר הזה הוא אמר: "אני יכול להעיד כי יש לנו 21 דירות עם טופס 4. מתעסקים עם 30 אלף יחידות בכל שרשרת המזון ואני מניח שהחברה שלנו דומה לאחרות. אז מאיפה ה-80 אלף דירות לא מכורות שמדברים עליהן?".
עוד ב-
על קצב המכירות במשרדי המכירות אמר: "קצב המכירות קובע, לוקח זמן לעבור משלב לשלב אבל אנחנו דוחפים את הפרויקטים כל הזמן קדימה. התחדשות עירונית זה לא פרויקט רגיל, זה תהליך ארוך. יש דיירם סרבנים ו-1000 בעיות. בגלל המורכבות הכל מתארך. אני צריך לעשות מאמץ חריג כדי להוציא היתר. הכמות הזו שמדברים עליה, של דירות לא מכורות, תיספג. לדעתי מחירי הדירות מאמצע שנה הבאה, 2026, יעלו באופן חד ספרתי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.נפילות של 15% כבר בתל אביב (ל"ת)מתווך לב העיר 11/2025/02הגב לתגובה זו2 0סגור



