נדל"ן ותשתיות

בהשקעת 2 מיליארד שקל: זו מהפכת הענק שמתוכננת בשומרון

הסכם גג היסטורי בשומרון: תכנית הענק בקרני שומרון משלבת בין הקמת אלפי יחידות דיור חדשות בשכונות מודרניות לבין שדרוג תשתיות עמוק ויסודי בכל רחבי היישוב הקיים, תוך השקעה מאסיבית במוסדות חינוך, תרבות ופנאי.
מערכת ice |  1
צמודי קרקע בבנייה (צילום איציק יצחקי, shutterstock)
ביום חמישי הקרוב (8.1) ייערך טקס חתימה חגיגי במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבינוי והשיכון חיים כץ ושר האוצר בצלאל סמוטריץ', בו יחתם הסכם גג היסטורי וראשון מסוגו ביהודה ושומרון, המבסס את מעמדה של קרני שומרון כמרכז עירוני מוביל.
ההסכם, ההסכם, שגובש בשיתוף פעולה בין המועצה המקומית לממשלת ישראל ורשות מקרקעי ישראל, מביא עמו בשורה של פיתוח חסר תקדים בהיקף של כ-2 מיליארד ש"ח. תכנית הענק משלבת בין הקמת אלפי יחידות דיור חדשות בשכונות מודרניות לבין שדרוג תשתיות עמוק ויסודי בכל רחבי היישוב הקיים, תוך השקעה מאסיבית במוסדות חינוך, תרבות ופנאי.
גולת הכותרת של ההסכם היא הקמת רצף שכונות, שיכללו כ-5,774 יחידות דיור ויחברו את קרני שומרון מזרחה עד פאתי עמנואל. השכונות תוכננו כמרחב עירוני הוליסטי הכולל בנייה רוויה איכותית, קריית חינוך מלאה עם עשרות גני ילדים ובתי ספר, היכל תרבות, קאנטרי קלאב ומרכז מסחרי ענק שיעניק מענה לכלל תושבי האזור. 
מעבר לבנייה החדשה, ההסכם מעניק דגש לאיכות החיים של התושבים הוותיקים באמצעות השקעה מאסיבית ב"תשתיות על" ושדרוג המרחב הציבורי הקיים. עשרות מיליוני שקלים יוקצו לקרצוף וריבוד מחדש של כבישים בשכונות הוותיקות, לצד הטמנת קווי מתח גבוה מתחת לאדמה ושיפור הבטיחות והנראות.
כחלק מהפיתוח הסביבתי, יוקם פארק יישובי חדש בהשקעה של מעל 10 מיליון ש"ח שיכלול מגרשי ספורט מקצועניים ומתקני פנאי, וכן תבוצע הסדרה תחבורתית מקיפה הכוללת סלילת כבישי גישה חדשים ושבילי אופניים.
שר הבינוי והשיכון, חיים כץ: "מדובר בהסכם היסטורי שמביא לידי ביטוי מדיניות ברורה של התיישבות ובניין ארץ אבותינו, הלכה למעשה. ההשקעה הרחבה בתשתיות, במבני ציבור ובפיתוח עירוני יוצרת קפיצת מדרגה משמעותית לקרני שומרון ומאפשרת שילוש של מספר התושבים, תוך צמיחה מתוכננת ומאוזנת. זהו מהלך חסר תקדים באזור, המבוסס על תפיסה שלפיה התיישבות חזקה לא נמדדת רק במספר יחידות הדיור אלא באיכות החיים. נמשיך לפעול לקידום וחתימה על הסכמי גג נוספים ביהודה ושומרון עוד בשנה הקרובה כחלק מחיזוק ההתיישבות היהודית והרחבת היצע הדיור".
יהונתן קוזניץ, ראש מועצת קרני שומרון: "חתימת הסכם הגג זהו רגע היסטורי ונקודת מפנה אסטרטגית לעתיד קרני שומרון. אנו מניחים את אבן הפינה להפיכתה של קרנ"ש למטרופולין אזורי בשומרון, עם תוספת של אלפי יחידות דיור, תשתיות ברמה הגבוהה ביותר ובניה בשטחים פתוחים שעד כה לא בוצעה בהם בניה.
לצד בתי המגורים, אנו יוצאים לתכנון מפורט של קריית חינוך מלאה, היכל תרבות, קאנטרי קלאב ומרכז מסחרי ענק שישרת את האזור כולו. התוכנית שמה דגש מיוחד על איכות החיים במרחב הציבורי, עם טיילת, פארקים רחבי ידיים וחיבור תחבורתי ישיר לצירי תחבורה מרכזיים שישדרג את הנגישות של התושבים לשאר חלקי הארץ.
פיתוח שטחי המסחר והתעסוקה יחזק את האיתנות הכלכלית של המועצה ויבטיח שירותים ברמה הגבוהה ביותר לכל תושב. אני מודה לשר הבינוי והשיכון חיים כץ, שר האוצר והשר במשרד הבטחון בצלאל סמוטריץ', לשרת התחבורה מירי רגב ולהנהלת רשות מקרקעי ישראל, על האמון המלא והמחויבות העמוקה לבניינה של קרני שומרון".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כי למה
    באמת 01/2026/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא להשקיע בקרני אמו במקום בקרית שמונה? ביבי מורח אותם בכסף.
    סגור