נדל"ן ותשתיות

יישוב חדש יוקם בישראל: זה האזור המפתיע שמתפתח בקצב מסחרר

אחרי חומש ושא-נור, הקיץ הקרוב יביא לשינוי דרמטי בשטח עם אכלוס מחדש של גנים וכדים. המהלך נועד לקבוע עובדות בלתי הפיכות ולבטל סופית את השלכות חוק ההתנתקות באזור, בגיבוי הדרג המדיני

מערכת ice | 
דירות (צילום ניצני מבשרת, shutterstock)
תנופת ההתיישבות בצפון השומרון עולה מדרגה: לאחר החזרה לחומש וטקס העלייה לקרקע בשא-נור שנערך השבוע, היעד הבא לקיץ הקרוב הוא חידוש היישובים גנים וכדים.
על פי הפרסום אתמול (חמישי) ב-ynet, גרעין המשפחות הראשון שיאכלס את גנים מורכב מבוגרי מוסדות "בני דוד" מהיישוב עלי, שמתכננים להקים במקום גם שלוחה חינוכית של הישיבה.
המהלך, שקיבל את אישור הקבינט המדיני עוד בסוף 2025, הוא חלק מאסטרטגיה רחבה לביטול סופי של השלכות חוק ההתנתקות באזור. שנת 2026 מסתמנת כשנת שיא בשטח: עד כה הוקמו או הוכשרו מעל ל-100 יישובים ונקודות התיישבות חדשות ברחבי יהודה ושומרון, לצד כ-170 חוות חקלאיות הפרוסות בנקודות אסטרטגיות.
במועצת שומרון בראשות יוסי דגן ובדרג המדיני, מדגישים כי המטרה היא קביעת עובדות בלתי הפיכות בשטח. החזרה לגנים וכדים, שפונו בשנת 2005, נתפסת כצעד משלים לחידוש הרצף היישובי בצפון השומרון. המהלך נועד לעבות את הנוכחות האזרחית באזור באופן משמעותי, תוך ניצול חלון ההזדמנות הפוליטי הנוכחי לביסוס התשתיות לפני שינויים עתידיים אפשריים בממשלה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה