נדל"ן ותשתיות

שיכון ובינוי ממשיכה לצנוח: זו הסיבה למשבר האמון בחברה?

בצל הריבית הגואה והמשבר בשוק הדיור, מסתמן כי חברת שיכון ובינוי היא הנפגעת העיקרית, עם התרסקות של 61%. עם זאת, הסיבה העיקרית לכך היא התנהלות לא נכונה ואי תיאום ציפיות
מערכת ice | 
נתי סיידוף (צילום פלאש 90/ הדס פרוש)
אין זה סוד שהריבית הגואה עושה חיים קשים לחברות הנדל"ן בארץ, אך המצב גרוע פי כמה וכמה עבור חברת שיכון ובינוי שקרסה ב-61% ולאחרונה אף רשמה את הנתונים הנמוכים ביותר לראשונה מזה ארבע שנים. בהתאם, החברה איבדה את מרבית הרווח של בעל השליטה נתי סיידו, מאז שרכש אותה בשנת 2018.
בהתאם לצניחה של החברה עלו שמועות כי סיידוף מחפש להשתחרר מאחזקתו (47%) - משימה קשה לאור משבר האמון בין החברה לשוק ההון. הדבר בא לידי ביטוי בתשואות האג"ח של החברה שהגיעו לרמה של אג"ח זבל ועומדות על כ-9.45% שמביאים חוסר אמון בכך שהחברה יכולה להחזיר את הכספים.
על פי ההערכות, החברה הגיע לצניחה בנתוניה לאור התנהלות לא נכונה עם תחילת משבר הריבית. משמע, היא לקחה סיכונים גדולים מדי ורכשה למשל שטחים באזור שדה דוב וזאת דרך לקיחת הלוואות במקום צירוף שותפים - מה שהביא להגדלת החוב שלה ל-12 מיליארד שקל.
האינפלציה רק הגדילה את הסכומים הללו ולא עזרה לכך שהחברה לקחה על עצמה עוד פרויקט ללא שותף והוא פרויקט קריית המודיעים של צה"ל בדרום. לצד זאת, החברה נכשלה בניהול ציפיות מול שוק ההון ובעלי איגרות החוב, מה שהביא לאובדן אמון נוסף. אף שהחברה לכאורה התעוררה והחלה לחפש שותפים לפרויקט שדה דב - חצי שנה אחרי תחילת החיפושים היא עדיין עומדת לבדה.
אם כן, ייתכן וסיידוף צריך להתחיל לממש נכסים על מנת להקטין את חובות המיליארדים ובמקביל יהיה עליו לקוות כי עסקת הרכישה של אחזקת החברה בכביש האגרה ביוסטון תתממש בפועל לאחר דחיות רבות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה