מדדים ומחקרים

סקר מפתיע: 80% מהישראלים בחו"ל לא מתכוונים לחזור לישראל

סקר של ההסתדרות הציונית העולמית בקרב ישראלים בחו"ל: 70% מהישראלים דיווחו כי שינו את התנהלותם בציבור בעקבות ה- 7 באוקטובר, למעלה מ- 60% חושבים שישראל היא עדיין המקום הבטוח ביותר עבור היהודים. יו"ר הוועדה ח"כ פורר: "ישראל צריכה לנקוט בפעולות מתאימות למיגור האנטישמיות בעולם".
סקר (צילום freepik)
ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בראשות ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) קיימה היום (שלישי) דיון בנושא ישראלים בתפוצות – בעקבות מחקר בנושא ישראלים בחו״ל מאז אירועי ה-7 באוקטובר. ההסתדרות הציונית בשיתוף עם האוניברסיטה העברית ביצעו סקר חירום על חוויות ישראלים בתפוצות לאחר אירועי ה- 7 באוקטובר.
80% מבין המשיבים אינם מתכוונים לשוב לישראל, למרות שחשים חוסר ביטחון בארצות מושבם.
70% מהישראלים דיווחו כי שינו את התנהלותם בציבור בעקבות ה-7 באוקטובר. פחות מציגים סממנים יהודיים, לא מדברים עברית מורידים מזוזה מהדלת, פחות יוצאים לבילויים, פחות נפגשים במרכזי ערים.
44% מהמשיבים ענו בחיוב לשאלה האם חשבו על דרך לחזק את ההגנה העצמית שלהם. האמצעים הפופולריים שציינו- רכישת נשק, נשיאת גז מדמיע ופלפל, התקנת מצלמות בטיחות  בבתיהם והרשמה לקורס קרב מגע.
62.5% מהמשיבים ענו שישראל היא עדיין המקום הבטוח ביותר עבור היהודים.
המחקר נעשה באמצעות סקר אינטרנטי והוא נשלח לישראלים שחיים בתפוצות. על הסקר ענו 1,713 משיבים. 96% מהמשיבים לסקר הם אזרחים ישראלים שחיים מחוץ לישראל. 55% מהם חיים בחו"ל מעל ל10 שנים, 19% נוספים חיים שם מעל 5 שנים.
ח"כ עודד פורר, יו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות:
הפתרון הכי טוב שאני מציע לכל ישראלי ויהודי שחווה אנטישמיות במדינה שלו זה לעלות לישראל. במקביל לכך, מדינת ישראל צריכה לנקוט בפעולות המתאימות כדי למגר את תופעת האנטישמיות ברחבי העולם. הישראלים בחו"ל הם קהילה גדולה שהמדינה צריכה לשמר את הקשר איתם. לקהילה הישראלית בחו"ל יש תפקיד חשוב במאבק באנטישמיות. היעד העיקרי של כל בן העם היהודי בעולם הוא לעלות לישראל. לצערי אין היום תוכנית ממשלתית שעוסקת בקהילות הישראלים בחו"ל. הקשר בין יהדות התפוצות לישראלים השתנה לטובה מאז שפרצה המלחמה וצריך לדעת לשמר את זה".
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    עם ממשלת החורבן למה לחזור? (ל"ת)
    טוני המרוקאי 03/2024/20
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    80%?
    מכבי 03/2024/19
    הגב לתגובה זו
    0 1
    בכל דבר בו מעורבת אוניברסיתה של גייס החמישי המכונה -עברית ,איני מאמין בשום עבודה שלהם שנוגעת ליהודות וציונות
    סגור
  • 1.
    ישראל
    יושר 03/2024/19
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ישראל כבר לא מקום בטוח לגור ולצערי מנהיגי המפלגות עוזרים להרגיש לא בטוחים
    סגור