מדדים ומחקרים
הכנסות של מאות מיליונים: המדינה שהכי הרוויחה מישראלים
ברבעון הראשון של 2025, גאורגיה נהנית מהכנסות תיירות עצומות, אך מה שמפתיע במיוחד הוא התרומה של מדינה אחת – עם קפיצה שלא נראתה כמוה בעבר. המספרים מדהימים, המגמות משתנות
בשקט יחסי, גאורגיה מצליחה לשמור על מומנטום חיובי בענף התיירות. בשלושת החודשים הראשונים של 2025, מדווחת המדינה על הכנסות מרשימות של 826 מיליון דולר, תוך שמירה על קצב צמיחה – גם אם מתון – של קצת יותר מ-2%. עם זאת, מאחורי הסכום הכולל מסתתרים הבדלים חדים בין המדינות שמהן מגיעים התיירים.
דווקא ישראל, שלא תמיד נתפסת כשחקנית דומיננטית בזירה הזו, הפתיעה עם גידול מדהים של 73.7% בהכנסות, שהגיעו ל-114.2 מיליון דולר – עלייה שהציבה אותה כמעט בראש הדירוג. בקרב גורמי התיירות לא מתפלאים זאת בעקבות כך שגיאורגיה, טבילסי ובטומי הפכו להיות מהיעדים המבוקשים ביותר בקרב ישראלים.
גם מדינות נוספות מהמזרח התיכון כמו ערב הסעודית ואזרבייג'ן תרמו לצמיחה, עם קפיצות של 12.3% ו-19.8% בהתאמה.
בניגוד לכך, יעדים שבעבר נחשבו לעמודי תווך של התיירות המקומית – כמו רוסיה וטורקיה – רשמו נסיגה חדה. רוסיה אמנם שמרה על המקום הראשון בטבלה עם תרומה של 141.8 מיליון דולר, אך מדובר בירידה משמעותית של 17.2%. טורקיה, שהניבה 107.1 מיליון דולר, הציגה אף היא ירידה – של כמעט 9%.
נתונים נוספים מצביעים על מגמה ברורה: מדינות מערביות כמו מדינות האיחוד האירופי תרמו 103.2 מיליון דולר – אך גם כאן נרשמה ירידה של קרוב ל-5%. לעומת זאת, שווקים קטנים יותר כמו אוקראינה (עלייה של 2%) שמרו על יציבות, בעוד איראן, בלארוס וארמניה הציגו ירידות שונות בטווח של 3.8% עד 10%.
עוד ב-
בסך הכול, הנתונים חושפים כי התרומה הכללית של שאר מדינות העולם טיפסה לכ-197.4 מיליון דולר – עלייה של 6% – ומצביעים על כך שגאורגיה מצליחה לגוון את מקורות התיירות שלה, גם כשחלק מהשחקנים הוותיקים מאטים את הקצב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



