מדדים ומחקרים

סקר מנדטים: לראשונה מזה שבועות - בנט אוכל את איזנקוט

לאחר שאיזנקוט התחזק במנדטים עד לצמרת גוש מתנגדי נתניהו בסקרים על חשבון בנט - כעת מפגלת ביחד עוצרת את ההידרדרות ומתחזקת על חשבון מפלגת ישר
גדי איזנקוט, נפתלי בנט (צילום Flash90, Yonatan Sindel/Flash90)
הבחירות מתקרבות, והמועמדים לכנסת הבאה כבר משנסים מותניים ופותחים את קמפיין בחירות 2026 באופן רשמי. כך למשל, הכריז ראש מפלגת ישר! גדי איזנקוט כי הוא הולך על כל הקופה. "אהיה ראש הממשלה של כולם", אמר.
בתוך כך, המפלגה הגדולה בכנסת ישראל הבאה לפי סקר "מעריב" היא הליכוד - למרות החלשות במנדט אחד מהסקר הקודם - והיא עומדת על 21 כעת. כמו הליכוד, גם מפלגת ישר! בהובלת איזנקוט נחלשת במנדט ל-20.
מי שנהנה מההפקר הוא נפתלי בנט עם מפלגת ביחד - ששואב את המנדט מגדי איזנקוט ומתחזק במנדט ל-19. ישראל ביתנו בהובלת אביגדור ליברמן לא מצליחה לשמור על יציבות והיא על 10 מנדטים (11 בסקר הקודם), לעומתה הדמוקרטים של יאיר גולן יציבה עם 10 מנדטים.
עוצמה יהודית של איתמר בן גביר מידרדרת ל-9 מנדטים, יהדות התורה מתחזקת ל-8 מנדטים ורושמת נתון זהה לזה של ש"ס. שיפור גם אצל המפלגות הערביות: רע"ם עולה ל-5 מנדטים בעוד חד"ש תע"ל יציבה עם 6. בצלאל סמוטריץ' עם הציונות הדתית גורפים 5 מנדטים.
גם השבוע, בני גנץ (כחול לבן), המילואימניקים (יועז הנדל), המפלגה הכלכלית של ירון זליכה ובל"ד לא עוברים את אחוז החסימה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה