מדדים ומחקרים

גאווה ישראלית: 6 מסעדות ישראליות נכנסו לדירוג יוקרתי במיוחד

6 שפים ישראלים נכנסו לדירוג היוקרתי סן פלרגינו שדירג את 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון, והשתתפו בכנס המשותף באבו-דאבי יחד עם שפים מהמזרח התיכון, ובין היתר מאיראן ועיראק
מערכת ice |  1
השפים הישראלים בכנס (צילום יחצ)
הישג ענק ל-6 שפים ישראלים שנכנסו לדירוג 50 המסעדות הטובות ביותר של סן פלגרינו (Best Restaurants 50 של S.Pellegrino) במזרח התיכון ואפריקה.
בטקס שנערך היום (שני) באבו דאבי, הוכרזה הרשימה הראשונה לאזור המזרח תיכון. במשך 20 שנה שהדירוג של סן פלרגינו משקף את המגוון של הנוף הקולינרי בעולם. אלו המסעדות הישראליות שנכנסו לרשימה:
- OCD של שף רז רהב
- מילגו ומלבר של שף מוטי טיטמן
- אנימאר של שף הלל תווקלי
- פסקדו של שף יחי זינו
- ג'ורג' וג'ון של שף תומר טל
- הבסטה של שף עמיר אילון (לא נכח בטקס)
הדירוג סוקר 50 יעדי אוכל מצטיינים מ-19 מדינות ממזרח התיכון ואפריקה: ממרוקו במערב הרחוק שלה ועד לאיראן ועומאן מזרחה יותר. היעדים זוכים להכרה, יחד עם צוותי מסעדות חרוצים ואנשים מבריקים.
הדירוג משקף את חוויות המסעדה הטובות ביותר שנאספו מ-250 מצביעים, המורכבים ממומחי קולינריה אנונימיים מרחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה. מטרת הדירוג ליצור רשימה של יעדים הקולינריה הגדולים ביותר ברחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה, הכוללת מקומות סודיים לצד שמות גדולים בקולינריה האזורית, קלאסיקות לצד יעדים חדשנים נועזים.
עם פאנל של יותר מ-1,000 מומחי קולינריה עולמיים, מתפרסמת מדי שנה הרשימה של המסעדות הטובות בעולם ומספקת תמונת מצב של כמה מהיעדים הטובים ביותר לחוויות קולינריות ייחודיות, ומגמות גסטרונומיות עולמיות.
לפני כמעט 10 שנים, הצוות מאחורי הדירוג השנתי המפורסם הודיע ​​שהוא מרחיב את הטווח מעבר ל-50 המסעדות הטובות בעולם. ב-2013 הושקה רשימת Asia’s 50 Best Restaurants, ולאחר מכן Latin America’s 50 Best Restaurants, וכעת ב-2022, בפעם הראשונה: Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    טיפשות
    חנניה 02/2022/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מדובר ב19 מדינות במזרח התיכון בלבד!!. מאחר וברוב המדינות האלה אין בכלל סצנת מסעדות במובן המתקדם בעוד שבישראל יש ויש אזיי לקיחה של קצת 10% מהמקומות לא נחשבת הישג!!.
    סגור