ויראלי

מעיין אדם מתפוצצת בשידור: ''מרגישה כאילו זו בדיחה''

הניסיון להצדיק העלאת שכר לחברי כנסת בתקופה כה מאתגרת עבור המשק הישראלי עורר תגובות נזעמות מצד אישי ציבור ותקשורת. מגישת קשת 12, לא היססה להביע את תסכולה בפומבי: "אתם כשלתם בהכל. מה עצוב, מטריד, עלוב? שאתם דואגים להעלות את השכר שלכם כדי שלכם יהיה יותר קל לפרנס את משפחותיכם''
מערכת ice |  1
מעיין אדם (צילום מסך קשת 12)
בימים אלה של משבר כלכלי ויוקר מחיה מאמיר, נשמעות קריאות מפתיעות דווקא מכיוון משכן הכנסת. בעוד רבים מאזרחי ישראל מתמודדים עם קשיים כלכליים יומיומיים, חברי כנסת מבטאים תסכול מרמת שכרם, שעומד על פי שניים מהשכר הממוצע במשק הישראלי. הדיון הציבורי התלהט בעקבות התבטאויות של חבר הכנסת אביחי בוארון בתוכנית "המדד" עם רועי כ"ץ בערוץ הכנסת, שם שיתף בקשיים הכלכליים עימם מתמודדים נבחרי ציבור.
"אנחנו נמצאים בימים של יוקר מחיה, של הוצאות מרובות, של כל אזרחי מדינת ישראל, למרות ששכרם של חברי הכנסת לא מהגבוהים," אמר בוארון. "ישבתי עם שר בממשלה שמראה לי שנכנס לו לבנק 23 אלף שקלים. הוא אומר 'אני מתקשה לגמור את החודש כי יש לי משפחה עם הרבה ילדים, בחוץ יש לי הצעות הרבה יותר טובות'".

הניסיון להצדיק העלאת שכר לחברי כנסת בתקופה כה מאתגרת עבור המשק הישראלי עורר תגובות נזעמות מצד אישי ציבור ותקשורת. מעיין אדם, מגישת קשת 12, לא היססה להביע את תסכולה בפומבי: "אתם כשלתם בהכל. מה עצוב, מטריד, עלוב? שאתם דואגים להעלות את השכר שלכם כדי שלכם יהיה יותר קל לפרנס את משפחותיכם כשהשכר הממוצע במשק הוא חצי מזה ופחות. זה כל כך עקום שאני מרגישה כאילו זו בדיחה". דבריה הנוקבים משקפים תחושה רווחת בציבור, הרואה בדרישות אלו ניתוק מהמציאות היומיומית של רוב אזרחי המדינה.
מאחורי הקלעים מתרחשים מהלכים חקיקתיים משמעותיים הנוגעים לשכר נבחרי הציבור. בתחילת השבוע עבר בוועדת השרים לענייני חקיקה חוק שקידם חבר הכנסת בוארון עצמו, המציע העלאת שכר לחברי כנסת ושרים, אם כי הוחלט שייכנס לתוקף רק בכנסת הבאה. בקואליציה הוצגה יוזמה זו באור שונה – לא כמהלך להעלאת שכר הח"כים אלא כאמצעי להורדת שכרם של בכירים במגזר הציבורי המקבלים תגמול חריג. מהלך זה מעורר שאלות לגבי תזמון החקיקה ומטרותיה האמיתיות במציאות הכלכלית הנוכחית.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בלתי נסבלת (ל"ת)
    יריב 05/2025/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור