עסקי ספורט

על הראש של מכבי ת"א: עופר ינאי שבר את שיא השכר והנחית רכש

הפועל תל אביב סיכמה עם גארד אנדלו אפס, אלייז'ה בראיינט, ששיחק בעבר במכבי תל אביב והיה מועמד לשוב אליה. שכרו המטורף בפנים. מי יהיה רכש הבא?
מערכת ice |  11
שמעון מזרחי, עופר ינאי (צילום אינסטגרם/ מכבי תל אביב בכדורסל, ויקיפדיה/ רונן פדידה)
עופר ינאי הבטיח רשימת קניות - וקיים. הבעלים של הפועל תל אביב נכח בסוף השבוע בפיינל פור ל היורוליג באבו דאבי והתסיס כהרגלו את האווירה עם הבטחה לשחקני רכש יקרים לקראת העונה הבאה, בה הפועל תל אביב תשחק ביורוליג. היום (חמישי), על פי פרסום בערו ץ הספורט, הגיע שם ראשון ומסקרן - גארד אנדולו אפס, אלייז'ה בראיינט, שכבר שיחק בעבר בישראל בהפועל אילת וביריבה הגדולה של הפועל, מכבי תל אביב. האדומים הקדימו את הצהובים, שחשקו גם הם בשובו של בראיינט.
בראיינט יהיה הרכש היקר ביותר בהיסטוריה של האדומים, לפחות עד שינאי יחליט שוב להשתולל. הוא ירוויח שמונה מיליון דולר בחוזה לשלוש שנים - סכום עתק במונחים של הכדורסל הישראלי. השחקן בן ה-30 הגיע לאנדולו אפס ב-2021.  בעונה האחרונה העמיד ממוצעים של 13.8 נקודות, 4.2 ריבאונדים ו-3.1 אסיסטים ב-27 דקות.
בלי קשר, ינאי לא יורד מהכותרות. יממה לפני המשחק השני בסדרת חצי גמר הפלייאוף מול הפועל ירושלים, נחשפו בגל"צ הקלטות בהן מתבטא יו"ר הוועדה המקצועית של איגוד השופטים משה ביטון בחריפות נגד הבעלים: "אני פה באיגוד הכדורסל יש פה איזה סיפור עם הפועל ת"א. עופר ינאי, הוא מאיים שיתבע ואני מת שיקבל תביעה" והמשיך: "הבן אדם לא שפוי, לא שפוי ולא אפוי". עוד הוסיף: "מיליונר, אז מה? אז הוא חושב שהוא יכול להיות בעל הבית של כל העולם?".
ינאי מסר בתגובה: "אכן התקיימה שיחה בין מר ביטון לביני והבעתי את תהיותיי באשר לשיבוץ השופטים למשחק חשוב כמו חצי גמר הגביע, אך השיחה התנהלה ברוח ידידותית וחברית". בהמשך תגובתו אמר: "אני מצפה ממשה ביטון לחזור בו מדבריו ולהתנצל. בהתאם לכך, אשקול את המשך צעדי".
 
תגובות לכתבה(11):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 11.
    מקווה שינאי מכיר את סיפור רובי שפירא
    שחקן לשעבר 05/2025/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ישקיע וישקיע כמה שנים עד שיייפול לקשיים גדולים לצערי זה סופו של מי שקופץ בגדול הרבה מעבר למקובל!!
    סגור
  • 10.
    על טיפשות משלמים בסוף
    שי 05/2025/28
    הגב לתגובה זו
    2 0
    עופר חושב שכסף קונה הצלחה אבל האמת היא שלא ואנשים כמוהו גומרים מול שוקו שבורה טמבל ברמות
    סגור
  • 9.
    לא שווה את המיליונים...
    צ.ז 05/2025/28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    היה מביא את בולדוין בפחות... כנראה אין סוף לרצון לנצח את מכבי. חחחח
    סגור
  • 8.
    אז
    בוזגלו 05/2025/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היוהרה זה הקטע כאן !!
    סגור
  • 7.
    טירוף
    דוד 05/2025/27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא שווה 8 מליון
    סגור
  • טען עוד
  • 6.
    כל דחקן דעל הכוונת במכבי...
    המצליף 05/2025/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ינאי מחתים בועל כדי להתריס ולומר רק אני יכול.מה דעושה ינאי מחתים שחקנים בסכומים עצומים שגורם לאיפלציה בשכר השחקנים ללא קשר ליכולת שלהם. כל אירופה רותחת עליו ועל מעלליו.
    סגור
  • 5.
    מכבי משלמת את מחיר הטמטום
    דוד 05/2025/27
    הגב לתגובה זו
    1 4
    אין אחד במכבי, שיכלול להסביר בזמן אמת, מדוע שילחו את בריאנט לדרכו. הוא רצה להישאר. שחקן מצוין. קבוצתי. קלע מעולה. הודיעו לו שהוא לא בתוכניות. כמו שעשו בעבר עשרות פעמים. אנטוני פארקר, ליאור אליהו, גיא פניני, ג'ייק כהן, אלה רק דוגמית. כל הכבוד לעופר ינאי!!!
    סגור
  • 4.
    אליי זה בראיינט
    ליאור 05/2025/27
    הגב לתגובה זו
    3 0
    שחקן נהדר אבל לא שווה את הסכום בחצי מהסכום אפשר להביא שחקן פחות מוכח וטוב לא פחות עם לא יותר
    סגור
  • 3.
    יש בונוסים ממכבי?ביטון
    פז 05/2025/27
    הגב לתגובה זו
    0 2
    ביטון...אתה מקבל לכאורה בונוסים ממכבי..כך זה נשמע
    סגור
  • 2.
    כל הכבוד לקציצי הדוגמן
    חארטה 05/2025/27
    הגב לתגובה זו
    0 1
    חחחח
    סגור
  • 1.
    ינאי רוצה מחר שופטי בית כמו ביום שישי ,שופטים שנתנו לו
    ישראלי 05/2025/27
    הגב לתגובה זו
    5 0
    את המשחק ,הוא בריון שמפעיל לחץ על שופטים והם רועדים שירושלים ידעו שלמעשה אין להם מה להופיע השופטים עם הפועל תל אביבי . הבועה של בעלי הפועל תל אביב הולכת להתפוצץ ובגדול .
    סגור