TOP 5

5 טיפים קטנים שישדרגו כל ארוחת חג ויורידו מכם את הלחץ

אירוח בחג לא חייב להיות מרתון של בישולים ולחץ. עם קצת תכנון מראש וכמה טריקים פשוטים, תוכלו להפוך את ארוחת החג לחוויה מהנה ובלתי נשכחת לאורחים  וגם עבורכם
מערכת ice | 
שולחן ערוך לראש השנה (צילום shutterstock)
ארוחת החג מתקרבת, ועבור רבים מאיתנו, המארחים, השמחה מהולה בלא מעט לחץ. רשימות הקניות האינסופיות, שעות של בישולים, והרצון שהכל יהיה מושלם יכולים להפוך את החוויה למשימה מתישה. לעיתים קרובות, אנחנו מוצאים את עצמנו כל כך עסוקים בלוגיסטיקה, שאנחנו שוכחים את המטרה האמיתית - ליהנות מהזמן עם האנשים שאנחנו אוהבים.
אבל אירוח מוצלח הוא לא עניין של שלמות, אלא של אווירה. חמשת הטיפים הבאים לא דורשים מאמץ גדול, אבל הם יעשו הבדל עצום ברמת הלחץ שלכם ובאווירה שתצרו עבור האורחים.
1. הפסקול של הערב:
אל תשכחו את המוזיקה אחד האלמנטים החשובים והמוזנחים ביותר ביצירת אווירה הוא מוזיקת הרקע. בית שקט או בית שהטלוויזיה דולקת בו ברקע יכולים ליצור תחושה מביכה או מוסחת דעת. הכנת פלייליסט מראש היא משימה שלוקחת דקות בודדות, אך התרומה שלה עצומה. בחרו מוזיקה נעימה, רגועה ולא שתלטנית (ג'אז רך, מוזיקת עולם, אוסף שירים ישראליים רגועים), שתתנגן בווליום נמוך מהרגע שהאורח הראשון נכנס. זה שובר את הקרח, ממלא את החלל באנרגיה חיובית, ומשחרר אתכם מהתעסקות במוזיקה במהלך הערב.
2. המשימה של אתמול:
ערכו את השולחן יום קודם ביום של ארוחת החג, המטבח הוא מרכז העצבים, והדבר האחרון שאתם צריכים הוא להתחיל לחפש מפיות תואמות או להבריק כוסות. עריכת השולחן יום לפני האירוע היא מתנה ענקית שאתם מעניקים לעצמכם. פרסו את המפה, סדרו את הצלחות, הסכו"ם והכוסות, והכינו את סידור הפרחים או הנרות. כשתקומו בבוקר האירוע ותראו שולחן חגיגי שכבר מוכן ומזומן, תחושת הלחץ תרד משמעותית, וכל האנרגיה שלכם תופנה לבישולים ולטיפוח עצמי.
3. סוף לכאוס:
כוחן של פתקיות שם מעוצבות זה אולי נשמע כמו משהו ששמור לאירועים רשמיים, אבל פתקיות שם הן כלי גאוני גם בארוחת חג משפחתית. הן פותרות את ה"רירוּת" המביך של "איפה לשבת?", ומאפשרות לכם, כמארחים, לתכנן את הדינמיקה החברתית. תוכלו להושיב אורח ביישן ליד מישהו פטפטן, להפריד בין שני בני דודים שאוהבים להתווכח על פוליטיקה, או ליצור חיבורים חדשים ומעניינים. מעבר לפרקטיות, זו מחווה אישית ומקסימה שגורמת לכל אורח להרגיש שחשבו עליו באופן אישי.
4. שחררו את הברמן:
הקימו "עמדת שתייה" בשירות עצמי אחד התפקידים המתישים ביותר של המארח הוא להיות "הברמן" של הערב: למזוג מים, לפתוח בקבוקי יין, ולהביא שתייה קלה מהמקרר. שחררו את עצמכם מהמטלה הזו. הכינו על שולחן צדדי או על חלק מהשיש "עמדת שתייה": קנקן גדול של מים עם נענע ולימון, בקבוקי יין פתוחים (עם פותחן בצד), בקבוקי שתייה קלה, דלי קטן עם קרח וכוסות נקיות. האורחים ירגישו בנוח לעזור לעצמם, ואתם תתפנו להתערבב וליהנות מהחברה (כנ"ל גם על האלכוהול).
5. כוחה של השותפות:
בקשו מהאורחים להביא "משהו קטן" (וזה לא חייב להיות אוכל) רוב האורחים שואלים "מה להביא?", והתשובה האוטומטית שלנו היא "כלום, רק את עצמכם". זו טעות. אנשים אוהבים להרגיש שהם תורמים. במקום לבקש עוד סלט או עוגה (מה שעלול ליצור עומס), היו יצירתיים.
בקשו מאורח אחד להיות אחראי על פלייליסט המוזיקה, מאחר להביא משחק קופסה קליל לשלב של אחרי האוכל, מבן דוד שמבין ביין להביא בקבוק מעניין, או מגיסתכם היצירתית להכין את פתקיות השם. כך אתם מורידים מעצמכם משימות קטנות והופכים את האורחים לשותפים פעילים בחוויה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה