תיירות

אסון בחופשה: 100 אורחים סובלים מהרעלת מזון חמורה

מלון קוואנה המפואר הפך לזירת אסון בריאותי: מ-28 מקרים ראשוניים שדווחו ביום ראשון בבוקר, למעלה ממאה נפגעים עד סוף היום, כאשר כולם מציגים תמונה קלינית זהה של הקאות, שלשולים וכאבי בטן עזים
מערכת ice | 
סלמונלה-אילוסטרציה (צילום shutterstock, freepik)
התפרצות סלמונלה קטלנית הטילה צל כבד על אתר הנופש הפופולרי לה מנגה במורסיה, דרום מזרח ספרד, כאשר מלון קוואנה המפואר הפך לזירת אסון בריאותי חריף. מה שהחל כשבת רגועה של תיירים הפך למרוץ נגד הזמן של צוותי חירום, לאחר שעשרות אורחים החלו לסבול מתסמינים קשים של הרעלת מזון. המספרים המדאיגים זינקו בצורה דרמטית: מ-28 מקרים ראשוניים שדווחו ביום ראשון בבוקר, למעלה ממאה נפגעים עד סוף היום, כאשר כולם מציגים תמונה קלינית זהה של הקאות, שלשולים וכאבי בטן עזים, חלקם מלווים בחום גבוה.
הבעיה התברואתית, שאותרה כסלמונלה, הובילה לגיוס כוחות חירום נרחב שכלל חמש יחידות של שירות החירום 061 והעברת 47 חולים - 24 מבוגרים ו-23 ילדים - לבית החולים סנטה לוסיה בקרטחנה. מתוך הנפגעים, תשעה נותרים מאושפזים במצב יציב, כאשר בתוכם שישה מבוגרים ושלושה קטינים שמצבם מחייב מעקב רפואי צמוד. השירותים הווטרינריים האזוריים פעלו במהירות לסגירת המטבח הראשי של המלון ופקדו על ביצוע חיטוי יסודי של כלל המתקנים, תוך מתן הוראה להפעיל שירות קייטרינג חיצוני חלופי לאורחי המלון.

החקירה האפידמיולוגית מצביעה על דפוס זמנים חשוד: רוב הנפגעים פיתחו את התסמינים לאחר ארוחת הצהריים של יום שבת, 23 באוגוסט, מה שמעיד על מקור זיהום משותף במזון שהוגש באותה הארוחה. מעבדות הבריאות הציבורית של המחוז עובדות בהתמדה על איסוף ובדיקת דגימות מזון מהמטבח, לצד ביצוע בדיקות צואה לעובדי הקייטרינג כדי לזהות את המקור המדויק של ההדבקה. התגלית המדעית כבר אישרה כי החיידק האחראי להרעלה ההמונית הוא אכן זן של סלמונלה, מה שמקל על התוויית הטיפול הרפואי הנדרש.
הפרשה החמורה הזו מצטרפת לשורה של אירועי הרעלה דומים שהתרחשו השנה בספרד, כאשר רק לפני כמה שבועות התפרצות סלמונלה אחרת בברבאסטרו הגיעה ל-424 מקרים עם שבעה מאושפזים. הרשויות הספרדיות מתמודדות כעת עם אתגר כפול: מחד גיסא לטפל בנפגעים הקיימים ולמנוע הרעה במצבם, ומאידך גיסא לחקור ולמנוע הישנות תקריות דומות בעתיד. מלון קוואנה, שנחשב לאחד מיעדי הנופש המובילים באזור ומארח אלפי תיירים מדי שנה, נאלץ כעת להתמודד לא רק עם המשבר הבריאותי המיידי אלא גם עם הנזק הצפוי למוניטין ולעסק, בעוד תקשורת הכותרות הבינלאומית מדווחת על האירוע ומעמידה בסימן שאלה את סטנדרטי הבטיחות במתקנים תיירותיים ברחבי חבל הים התיכון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה