תיירות
השכ"ד בניו יורק בשיא כל הזמנים, ואין שינוי באופק
שכר הדירה החציוני במנהטן הוא יותר מ-4,000 דולרים, ובברוקלין החציוני הוא כ-3,400 דולר. בעלי בית רבים דורשים שהמבקשים לשכור ירוויחו משכורת שנתית השווה לכ-40 פעמים שכר הדירה החודשי שלהם
שכר הדירה בעיר ניו יורק ממשיך להגיע לשיאים של כל הזמנים, ולפי תחזית הבנקים, חודש יולי לא היה שונה. כך עולה מדו"ח שוק השכירות החודשי של דאגלס אלימן ומילר סמואל, העוקב אחר תמחור במנהטן, ברוקלין וחלקים מקווינס - שמצא כי דמי השכירות החציוניים והממוצעים במנהטן טיפסו ל-4,150 דולר ו-5,113 דולר בהתאמה לחודש.
הנתונים הללו שוברים שיאים היסטוריים. דוח השכירות של יוני, שפורסם בחודש שעבר, מצא שמחיר השכירות הממוצע במנהטן פרץ את רף ה-5,000 דולר בפעם הראשונה אי פעם. במאי, מחיר שכר הדירה החציוני הגיע לראשונה ל-4,000 דולר. (שכירות חציונית, הידועה בעיקר כדרך אמינה יותר למעקב אחר מחירים, היא ערך האמצע של דגימות המחיר הכוללות. הממוצע הוא סכום כל דמי השכירות חלקי מספר הדגימות).
באשר לסיבות שבגללן המחירים ממשיכים לדחוף אותם לטריטוריות לא סבירות - הן לא השתנו. בסוף השנה שעברה, כאשר המקומיים חזרו לעיר מחופשות המגיפה שלהם עם בתי ספר - והרבה מאוחר יותר, משרדים - שנפתחו מחדש, שוק השכירות הפך לצפוף. (בסביבות אותה תקופה, תושבי ניו יורק שניצלו דמי שכירות נמוכים יותר מתקופת הקורונה התמודדו עם העלאות מסיביות בתשלום החודשי שלהם עם החידוש.)
הדו"ח של אלימן ומילר סמואל מגיע שבועות ספורים לאחר שדו"ח שוק StreetEasy מצא שהמלאי של בתים להשכרה בעיר עלה ב-14% לכמעט 66,000 יחידות ברבעון השני מהרבעון הראשון - כאשר דיירים במחירים סבירים מהווים לפחות שליש מזה. סכום זה נכון לפחות ל-22,337 בתים שתושביהם לא יכלו לעמוד בתשלומים.
מוסיף מלח לפצע, בעלי בית רבים דורשים ממבקשי חכירה להרוויח משכורת שנתית השווה לכ-40 פעמים שכר הדירה החודשי שלהם, הידוע גם בשם "כלל 40 פי שכר הדירה". עבור החציון של יולי מנהטן, זה ישתווה לשכר של 166,000 דולר; עבור הממוצע במנהטן, זה 204,520 דולר.
החציון שנרשם במנהטן של 4,150$ של אלימן ומילר סמואל מסמן עלייה של 2.5% מחודש לחודש לעומת 4,050$ שנרשמו ביוני. הממוצע של 5,113 דולר הוא 1.1% מעל ה-5,058 דולר שסכמו ביוני. משנה לשנה, הקפיצות מדהימות יותר. החציון של $4,150 במנהטן הוא 29.4% מעל החציון של $3,208 ביולי 2021. בינתיים, הממוצע של 5,113 דולר מסמן עלייה של 27.5% לעומת 4,009 דולר ביולי שעבר.
עוד ב-
ברוקלין רשמה גם היא עליות. שכר הדירה החציוני של ברוקלין ביולי הגיע ל-3,400 דולר - זינוק של 3% מחודש לחודש מ-3,300 דולר ועלייה של 18.3% לעומת 2,875 דולר ביולי שעבר. שכר הדירה הממוצע של ברוקלין, בינתיים, הגיע ל-3,883 דולר ביולי - עלייה של 1.6% מ-3,822 דולר מ-3,822 דולר ו-16.8% משנה לשנה מ-3,324 דולר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



