שיווק ופרסום

דואר ישראל ודפוס בארי בקרב מול בנק ישראל: אלא יועצי התקשורת שנבחרו

חברות הפצות הדואר ובתי הדפוס הגדולים בשיתוף אינטרסים נגד החלטת הפיקוח על הבנקים שיאפשר לבנקים מעבר אוטומאטי לשליחת הדואר דרך המיילים במקום מודפס, ומניעת הפסדים של עשרות מיליוני שקלים וגל פיטורים. בינתיים מתנהל הקרב מאחורי הקלעים עם שני יועצי תקשורת בכירים שנשכרו לשם כך. כל הפרטים
יהודה לוינגר | 
דואר ישראל (צילום פלאש 90/ נתי שוחט)
דואר ישראל ודפוס בארי מעלים הילוך לקראת אחד הקרבות הקשים והמשמעותיים ביותר שלהם בשנים האחרונות, וזאת סביב החלטת הפיקוח על הבנקים לדיווח דיגיטלי - שברירת המחדל של המשלוח תהיה דיגיטלית.
עבור הבנקים מדובר בבשורה של ממש שתייתר הדפסות רבות ועלויות רבות עד בית הלקוח ואף לייעל את הצגת הנתונים באופן הדיגיטלי - וזאת דווקא לטובת הלקוח. יש לציין כי מדובר בטיוטה של הפיקוח על הבנקים, והמפקח - דני חחיאשוילי, טרם הוציא הוראה שכזו. 
מאידך, חברי כנסת מהקואליציה וכן מהאופוזיציה, כמו גם גופים חברתיים רבים, מציבים התנגדות חריפה למהלך של הפיקוח על הבנקים. ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, קיימה אף דיון  מהיר לבקשת ח"כ אורי מקלב, וקבוצת חברי כנסת, בנושא "המעבר לדיווח דיגיטלי כפוי מהווה פגיעה בציבור והטבות לבנקים על חשבון האזרח".
בדיון הועלתה הפגיעה באזרחים קשישים שאינם מורגלים למערכת דיגיטליות, כמו גם מיעוטים ועולים. חברת הכנסת שלי טל מירון אמרה כי "זה 250 מיליון שקל בשנה לבנקים, אבל צריך לדאוג לצרכנים, לעולים חדשים, לקשישים, אסור להקל בזה ראש אנחנו לא במקום שאפשר להפוך את ברירת המחדל".
בסיכום הדיון, היו"ר ביטן סיכם ואמר כי מדובר בביצה שעוד לא נולדה - לאור כך שהמפקח על הבנקים טרם הוציא הודעה כזו, אך צריך לטפל בזה. הוא ביקש מח"כ מקלב, ח"כ יסמין סאקס פרידמן וח"כ סובה לרכז את הטיפול בזה מול בנק ישראל ואיגוד הבנקים, ולהביא לוועדה מסקנות בעניין תוך כחודש.
באיגוד האינטרנט הישראלי בירכו על החלטת בנק ישראל, אך כן הוסיפו תיקונים כדי שהמהלך יתבצע כראוי לדעתם: "אנו מברכים על יוזמת בנק ישראל והפיקוח על הבנקים לעדכן את כללי האסדרה בהתאם למציאות הטכנולוגית והחברתית העכשווית וקידום תקשורת מועילה ונגישה בין התאגיד הבנקאי הלקוח, אך מדגישים כי יש לעשות זאת בצורה מדורגת באמצעות מנגנון in-opt עבור הלקוחות ולא בכפייה או שינוי גורף של ברירת המחדל עבור כל סוגי הלקוחות, כפי שעולה מטיוטת ההוראה החדשה".
בחזרה לדואר ישראל ובתי הדפוס. במהלך הדיון הועלו כמה נתונים על ההפסדים הצפויים לחברות הפצות הדואר כמו מסר ודואר ישראל, כמו גם לבתי הדפוס, במיוחד לדפוס בארי החזק (המחזיק גם במסר). על פי ח"כ שלום דנינו מדובר בהפסד של 100 מיליון שקל לדואר. מנהל הרגולציה של דואר ישראל, זיו ברק, אמר כי גם כיום הדואר בירידה של 5-7 אחוז כל שנה, והוראה כזו תהרוג 50% מהמכתבים שעוד נותרו.  מנכ"ל דפוס בארי, בן סוכמן, ציין כי  "ההוראה הזו עלולה לגרום לפגיעה קשה בדפוס בארי ובקיבוץ".
למעשה , ייתכן ומדובר בפגישה קשה הרבה יותר. אחוז ניכר ומשמעותי מהדואר שנשלח מגיע מהבנקים וחברות האשראי, מקבלות חודשיות ועד כל פירוט עבור הלקוחות. על פי ההערכות מדובר אפילו ב-70% מהדואר העסקי של החברות שמשתמשות בדואר ישראל ומסר. עבור חבורת הפצות הדואר מדובר בירידה חדה שתוביל בהכרח גם לפיטורים של דוורים רבים שלא יהיה באפשר להחזיקם עם שקים ריקים.
לא רק לדואר ישראל. למשל, בנק הפועלים קונה מבארי הדפסה והפצה של החשבוניות החודשיות, ובארי מפיצה באמצעות מסר - חברת הבת את המכתבים. מדובר עבור בארי ומסר בירידה חדה ומשמעותית. מעבר לבארי ישנם עוד בתי דפוס גדולים בישראל שיחטפו מכה קשה בעקבות כך.
בכך, דואר ישראל ודפוס בארי החליטו לצאת לקרב עם אסטרטגיות ברורות. דואר ישראל שכרו עבור הפעילות הפנימית של המאבק את נדב שטראוכלר - מי שהוביל גם את הייעוץ האסטרטגי של מטה משפחות החטופים ומנכ”ל-שותף במשרד לניאדו-שטראוכלר. בדפוס בארי שכרו את שירותיו של שלום שלמה - ראש המטה לשעבר של בנט, לימים גם יועצו של לפיד ומזכיר הממשלה בממשלת בנט-לפיד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה