שיווק ופרסום

עמדו במשימה: המתמודדים בבחירות בהוד השרון גייסו 50 אלף ש' בהדסטרט

הפרויקט של אמיר כוכבי ויעל ברזילי, הראשון שניסה לגייס כסף מהציבור עבור הבחירות המקומיות הגיע ל-105% ביצוע ועבר ב-2,500 שקל את היעד המקורי
היעד שהוגדר הושג, וכעת נותר רק לקחת את הבחירות - אם רק זה היה פשוט כל כך כמו ברשת. פרויקט גיוס ההון מהציבור, של אמיר כוכבי ויעל ברזילי מרשימת קצב-מרצ המתמודדת בבחירות המוניציפליות בהוד השרון, יכול לסמן לעצמו וי קטן של הצלחה לאחר שעבר את יעד 50,000 השקלים והגיע ל-52,500 עם 105% ביצוע.
כזכור, המהלך של כוכבי וברזילי היה הניסיון הראשון לגייס כסף מהציבור עבור ההתמודדות בבחירות המקומיות באמצעות אתר הדסטרט . בעבר כבר נראו דוגמאות מוצלחות לגיוס כסף עבור הבחירות הארציות, כמו במקרה של תמר זנדברג שהתמודדה ברשימת מרצ והצליחה לגייס 12,618 שקלים כשהיעד המקורי עמד על 10,000 שקלים.
את הקמפיין יזם המועמד לראשות עיריית הוד השרון, אמיר כוכבי, יו\"ר סיעת קצב-מרצ במטרה \"לשתף את הציבור במקורות המימון לקמפיין בצורה הכי שקופה ונגישה שיש ולנתק את השליחות הציבורית מבעלי עניין ושיקולים זרים\", לדבריו.
לשם כך פתח כוכבי פרויקט באמצעות אתר גיוס התרומות הדסטרט והגדיר את היעד: 50 אלף שקלים תוך קצת יותר מחודש. תרומה התחלתית עמדה על 50 שקלים כשהתקרה שהוגדרה על ידו הייתה 2,500 שקל מתורם אחד, זאת למרות שחוק הבחירות מאפשר סכום של עד 5,000 שקל מבית אב. \"העדפנו מספר גדול של תומכים מכמות גדולה של מצלצלים\" הסביר כוכבי את הרציונל מאחורי ההחלטה.
איך זה עובד? כל תורם בוחר את הסכום המתאים לו ומשאיר את פרטי כרטיס האשראי באתר. רק במידה והקמפיין מגיע ליעד שהוגדר מראש במסגרת הזמן המיועד, עסקת האשראי מחויבת. בדברים המצורפים לפרויקט בכתב ובאמצעות סרטוני וידאו, נאמר כי \"הצעד הראשון בדרך הוא להתנתק מבעלי ההון, מאלה שיודעים לסמן מראש את אלה שהם רוצים בתפקידים הציבוריים. הם קיימים בכל תחומי החיים. אבל איפה שהפוליטיקה פוגשת נדל\"ן, פרסום וכסף - שם הם נמצאים ביתר שאת\".
כוכבי הוסיף ואמר כי: \"אנחנו לא צריכים מיליונים. אין לנו כוונה \"לקנות\" את השליחות הציבורית אותה לקחנו על עצמנו. אבל אנחנו כן צריכים את המעורבות שלכם, ותמיכה לפי יכולתכם היא דרך אחת להיות מעורבים בשימור העצמאות של נבחרי הציבור שלכם, אפילו אם אתם לא מהוד השרון\".
הפרויקט כאמור השיג את היעד ואף עבר אותו כשהוא מגיע ליעד באמצעות תמיכה של 100 תורמים. כוכבי התייחס להצלחת הפרויקט: \"מבחינתי האמירה המהדהדת של ציבור התומכים בפרויקט הייתה: אנחנו מוכנים להשתתף כל עוד הכול שקוף וברור לנו שאנחנו אלה שעומדים מאחוריך ואין חתול בשק. אני שמח שהוכחנו שהציבור מוכן להיות פעיל כדי לשנות מציאות של תלות בבעלי הון וקניית שלטון באמצעותם, אני מודה לכל העשרות שתמכו ובטוח שבבחירות הקרובות, תושבים ישנו מציאות\".
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    לא הספקתי, איך תורמים?
    מעולים 09/2013/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מנתקים את ההון מהשלטון!!!!
    סגור
  • 3.
    אדיר. קמפיין מעולה ורשימה מעלפת.
    שלומצי 09/2013/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הרבה הצלחה לכוכבי ולרשימה. אני בוחרת בהם.
    סגור
  • 2.
    כל הכבוד!!! חבר׳ה ראויים
    מתמודדת בעיר שכנה 09/2013/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שני חבר׳ה שאיכפת להם! בטוחה שיצליחו גם הלאה.
    סגור
  • 1.
    כוכבי התותח
    מנשה יוספוביץ 09/2013/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אמיר כוכבי , הוא בחור רציני. תושבי הוד השרון כדאי לכם לבחור בו.
    סגור