רכב
רכבי היוקרה לחברי הכנסת נחשפים: מה מקבלים ב-350,000 שקל?
מכרז הליסינג של הכנסת: חברי הכנסת עשויים לנסוע ברכבים סיניים. 350 רכבי ליסינג למשך שלוש שנים, תקרות מחיר של עד 400 אלף שקל, ואפשרות להארכה ל-6 שנים - מכרז הכנסת מגיע לשלב האחרון עם שאלות על זהות היצרנים
השבוע מגיע לשלב הסיום אחד ממכרזי הליסינג היוקרתיים במדינה: מכרז רכבי הליסינג של הכנסת, שהיקפו כ-350 רכבים המיועדים לחברי הכנסת, עובדי המוסד ומשמר הכנסת. מאז 2000 מסופקים הרכבים על ידי שלמה SIXT, והמכרז החדש מתוכנן לשלוש שנים עם אפשרות הארכה לשלוש נוספות.
על פי הפרסום בכלכליסט הרכבים מחולקים לקטגוריות רבות: חברי הכנסת יקבלו רכבים ללא מגבלת קילומטרים - סדאן, האצ'בק, ג'יפונים ומרובי מושבים בתקרת מחיר של עד 350 אלף שקל, כשהקטגוריה כוללת אזכור להנעת פלאג אין הייבריד אך לא להנעה חשמלית מלאה. קטגוריית מרובי הילדים מגיעה לתקרה של 300 אלף שקל. בנוסף, קטגוריות ספציפיות של חשמליים: עד 350 אלף שקל ללא הגדרת סוג, וחשמליות "עממיות" עד 200 אלף שקל.
אגב רק לאחרונה הסיפור הגדול ביותר בכנסת היה שר הכלכלה ניר ברקת שהצטרף לאחרונה למועדון המצומצם של בעלי רכבי היוקרה מייבאך בישראל, כשרכש דגם GLS חדש בשווי של כשני מיליון שקל. מדובר באחת המכוניות הנדירות בישראל, כ-130 בלבד נוסעות בכבישי הארץ. שנמכרת בעולם בעיקר לאוליגרכים ואנשי עסקים עשירים במיוחד. כעת הוא סוגר חשבון עם כלכליסט ועם כל מי שנכנס לו לכיס.
עוד ב-
בפוסט ברשתות החברתיות שלו תקף ברקת: ''כן, קניתי מרצדס מהכסף הפרטי שהרווחתי בעבודה קשה כיזם הייטק ומשקיע. בזכות הברכה של האבא היקר שלי, זכיתי לשלם הרבה מס הכנסה ולשרת את הציבור כבר 23 שנה במשכורת של 1 שקל בשנה. הוצאות הטיסה והוצאות הרכב הפרטי שלי (אין לי רכב מהמדינה) מלא על חשבוני. אני בחרתי לשרת את המדינה - לא להרוויח ממנה''.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



