רכב

מהפכה בכבישים בישראל: אלו הרכבים החדשים שיגיעו לארץ

משרד התחבורה בהודעה משמחת: מרחיבים את מגוון רכבי השטח שניתן לייבא לארץ. השרה מירי רגב: "משרדנו מתעדכן בכל התפתחות טכנולוגיות בתחום הרכב והתחבורה, ומתאים אליהן את תקנות התעבורה, במטרה לעמוד בקצב ההתפתחויות בענף"
פקק (צילום פלאש 90/ אבשלום ששוני)
על פי תקנות התעבורה, הגדרת "רכב שטח", אינה כוללת כל ג'יפ או ג'יפון, או רכב בעל הנעה 4X4, אלא אך ורק כלי רכב המיועדים לתנועה בשטח ואינם רשאים לנסוע בכבישים, אלא לצורך חצייתם.  כלי רכב אלה, שחלקם מכונים גם "באגי", פופולריים בקרב אוהבי טיולים ושטח, ומותאמים לנסיעה בדרכים לא סלולות.
היום (שני) משרד התחבורה בהודעה משמחת על הרחבת מגוון רכבי השטח שניתן לייבא לארץ. השרה מירי רגב: "משרדנו מתעדכן בכל התפתחות טכנולוגיות בתחום הרכב והתחבורה, ומתאים אליהן את תקנות התעבורה, במטרה לעמוד בקצב ההתפתחויות בענף"

השינויים בתקנות נוגעים למשקל המירבי המותר לרכבי שטח, שהוגדל מ-900 ל-1,300 ק"ג, ולנפח המנוע, שהוגדל מ-1,500 ל-2,000 סמ"ק. כמו כן, מספר הנוסעים שהיה מוגבל לארבעה כולל הנהג, ייקבע מעתה על פי הוראות היצרן, ובהתאם למספר המושבים וחגורות הבטיחות המקוריים המותקנים ברכב על ידי היצרן. 
התקנות הנוגעות לרכבי שטח נקבעו לפני כשני עשורים, עם תחילת כניסתם של כלי רכב אלה לשימוש בארץ, ותאמו את הדגמים שהיו נפוצים אז. במהלך השנים חלו שינויים ברכבי השטח ונוספו להם מערכות טכנולוגיות מתקדמות.
רכבי השטח החדשים הם בטיחותיים יותר, בין היתר בשל היותם בעלי מבנה חזק יותר, שמעלה את משקלם העצמי ואת נפח מנועיהם. התקנות הקודמות הגבילו את מגוון הדגמים המיובא לארץ  ולעתים הצריכו התאמות ושינויים בכלים המיובאים.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים תא"ל (במיל'), מירי רגב ציינה כי השינוי הוא חלק מתהליכי התעדכנות והתחדשות שבמסגרתם נבחנות דרך קבע תקנות התעבורה והתאמתן לתמורות טכנולוגיות ואחרות בשוק הרכב.
נזכיר כי רכב המוגדר ברישיונו "רכב שטח" אינו רשאי לנוע בכבישים, אלא לצורך חצייתם, מהירותו מוגבלת ל-40 קמ"ש, והנהיגה בו מחייבת רישיון מסוג B המאפשר נהיגה ברכב פרטי ומסחרי עד 3.5 טון, או רישיון דרגה 1 לטרקטור. רכבי שטח אינם רשאים לעלות על שדות ושטחים חקלאיים, ואסור לנסוע בהם בשמורות טבע ובשטחים פתוחים אלא רק על שבילים מסומנים.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    מירי רקב..פח אשפה (ל"ת)
    יוסי 07/2023/13
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
  • 2.
    זאת הודעה איומה ! איימה (ל"ת)
    איו מה? 07/2023/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    רגב בשירות הערסים שהורסים את הטבע
    עולב 07/2023/12
    הגב לתגובה זו
    1 2
    מה זה רכב שטח במקרה הזה? נכון, רייזרים. לא 40קמ״ש ולא בטיח, נוסעים בשדות ובדיונות, הורסים כל חלקה טובה. מדינה של צ׳חלות וערסים, זה מה שנשאר לנו.
    סגור