קריירה ולימודים

עברתם מלימוד פרונטלי למקוון בניגוד להסכם ההתקשרות? זה מה שעליכם לעשות כעת

בשל משבר הקורונה והחלטת הממשלה על סגירת מכוני לימוד וקורסים - הועברו צרכנים רבים ללמידה מרחוק שלא ברצונם או הסכמתם. המחלקה המשפטית במועצה לצרכנות מפרסמת את עמדת המועצה במקרה והצרכן לא מעוניין בשיטת לימוד זו

כפיר אדר | 
מערך תמיכה מקוון (צילום Tumisu from Pixabay)
לאור משבר הקורונה, במועצה הישראלית לצרכנות מתקבלות תלונות רבות של צרכנים שרכשו קורס ללמידה פרונטלית ובעקבות הסגרים וההגבלות שהוטלו על מוסדות חינוך, הקורס עבר ללימוד מקוון, תוך שינוי חד צדדי של החוזה שנחתם בין הצדדים ומבלי שהעניין הוסכם בכתב.
במועצה מסרו: "צרכנים שלא מעוניינים ללמוד את הקורס באופן מקוון מאחר שהשיטה אינה מתאימה להם ו/או שאין ברשותם את הציוד המתאים ו/או שאין להם את הידע והניסיון להפעיל ולתחזק את הדרוש ללימוד מקוון, פנו לבית העסק בבקשה לבטל את העסקה ולקבל את כספם בחזרה, אולם הצרכנים נדחו ופנו לסיוע המועצה הישראלית לצרכנות.
עמדת המועצה לצרכנות: "העברת הלימוד הפרונטלי ללימוד מקוון בניגוד להסכם ההתקשרות בין הצדדים מהווה שינוי מהותי של הסכם ההתקשרות והפרת החוזה על ידי בית העסק ואין מקום לחייב את התלמידים בשינוי זה ללא הסכמתם מראש. במקרה של הפרת חוזה עקב כוח עליון, המפר לא רשאי לדרוש תשלום עבור התמורה שלא סופקה ובנסיבות אלה הצרכן זכאי לקבל החזר כספי עבור שירות שלא קיבל, בהתאם לסעיף 18 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) תשל"ה-1970.
18. (א) היתה הפרת החוזה תוצאה מנסיבות שהמפר, בעת כריתת החוזה, לא ידע ולא היה עליו לדעת עליהן או שלא ראה ושלא היה עליו לראותן מראש, ולא יכול היה למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי או שונה באופן יסודי ממה שהוסכם עליו בין הצדדים, לא תהיה ההפרה עילה לאכיפת החוזה שהופר או לפיצויים. (ב) במקרים האמורים בסעיף קטן (א) רשאי בית המשפט, בין אם בוטל החוזה ובין אם לאו, לחייב כל צד להשיב לצד השני מה שקיבל על פי החוזה או, על פי בחירה כאמור בסעיף 9, לשלם לו את שוויו, ולחייב את המפר בשיפוי הנפגע על ההוצאות הסבירות שהוציא ועל ההתחייבויות שהתחייב בהן באופן סביר לשם קיום החוזה, והכל אם נראה לבית המשפט צודק לעשות כן בנסיבות הענין ובמידה שנראה לו.  
ככל שהחברה לא תשיב לכם את כספכם, ניתן להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות בהתאם למדריך הגשה לתביעות קטנות של הרשות השופטת. לתשומת ליבכם, סכום התביעה המקסימלי אותו תוכלו לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות עומד על סך של 33,800 שקל (החל מיום 1.1.2021). האגרה בבית המשפט לתביעות קטנות עומדת על סכום של 1% מסכום התביעה, אך לא תפחת מ – 50 שקך.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה