כסף וצרכנות

הבשר הטרי נחטף מהמדפים: זינוק מטורף בביקוש לקראת החג

חג הפסח ידוע בהיערכות המשמעותית של ישראלים רבים, בין היתר בקניות מקטגוריות נרחבות, בשל הצורך בכשרות פסח והימנעות ממאכלים מסוימים. אחת הקטגוריות המושפעות ביותר היא הבשר והעוף, שהישראלים קונים בכמויות דווקא עכשיו
שירה יום טוב |  1
קצבייה-אילוסטרציה (צילום פלאש 90/ יוסי אלוני)
רגע לפני חג הפסח, ובזמן שרשתות השיווק מוצפות בלקוחות שעושים את קניות החג, משרד החקלאות מפרסם את נתוני הצריכה של בשר ועוף בקרב הישראלים, כאשר מדובר באחת הקטגוריות המושפעות ביותר בתקופה שקודמת לחג הפסח, עם עלייה של עשרות אחוזים.
מנתוני משרד החקלאות, ממוצע האספקה של בשר בקר בשנת 2023 (טרי, מצונן וקפוא) עמד על כ-17.7 ק"ג לנפש. סך אספקת הבשר בשנת 2023 כ-172 אלף טון בשר בשנה, כ-43% מהכמות היא של בשר שנשחט בישראל וכ-57% מהכמות היא של בשר מיובא. בשנת 2023 לקראת חג הפסח, נצפתה עלייה בביקוש של 49% בהשוואה לממוצע כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק ב"ימים רגילים".
ממוצע הצריכה במדינות ה-OECD נמוך מישראל ועמד  על 14.2 ק"ג לנפש בלבד. ארגנטינה מובילה במקום הראשון עם 36.8 ק"ג לנפש, במקום השני ארה"ב עם 25.3  ק"ג לנפש, ובמקום השלישי ברזיל עם 24.6 ק"ג לנפש.
 
בענף העוף, בשנת 2023 הייתה הצריכה המקומית של עוף טרי בישראל כ-49 ק"ג לנפש בשנה. בשנת 2023, לקראת חג הפסח נצפתה עלייה בביקוש לעוף של כ-21% ברשתות השיווק בהשוואה לממוצע כמות בשר העוף הנמכרת ברשתות השיווק ב"ימים רגילים". כיום, בענף העוף בישראל פועלים כ-590 מגדלים.
בשנת 2023 עמדה הצריכה המקומית של עוף טרי בישראל על כ- 49 ק"ג לנפש בשנה, צריכה גבוהה יחסית לממוצע במדינות ה-OECD העומדת על -32.1 ק"ג לנפש בשנה וממוצע עולמי הנאמד ב-14.9 ק"ג לנפש בלבד. בדומה לישראל, צריכה גבוהה של בשר עוף נרשמה גם בארה"ב עם 50.9 ק"ג לנפש בשנה ובמלזיה עם 50.5 ק"ג לנפש בשנה.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הינדוס תודעה יש מלא בשר אל תקנו סתם (ל"ת)
    אלה 04/2024/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור