כסף וצרכנות
רמי לוי או קרפור: באיזה רשת משתלם יותר לקנות מצרכים לסופגניות?
בעוד שהמאפיות מציעות השנה מחיר סופגניות יקרות מן הרגיל ice בדק ומצא, כמה תעלה לכם להכין סופגנייה בבית וגם איזה רשת מזון משתלמת ביותר לקניית המצרכים
המאפיות החלו למכור סופגניות, למרות שעדיין נותרו מספר ימים עד לחג החנוכה. השנה, מחירי הסופגניות עוררו את זעם הצרכנים, במיוחד בשל המחירים הגבוהים, עם סופגניות שעולות יותר מ-15 שקלים. אמנם, המאפיות מנסות להציג טעמים וצבעים ייחודיים לסופגניות, אך המחירים הולכים ועולים משנה לשנה.
אם תשאלו את הציבור הישראלי, בסופו של דבר, הטעם הפופולרי ביותר הוא הסופגנייה הפשוטה עם ריבה, או בשדרוג עם שוקולד. לצורך כך, ביצענו השוואה ובדקנו את מחירי המצרכים שדרושים להכנת 25 סופגניות. כמות המצרכים נלקחה מהאתר של קרין קורן, שם היא מפרסמת מתכון לסופגניות פשוטות ל-25 יחידות. המצרכים שתצטרכו הם: 2 וחצי כוסות מים, כוס סוכר, שלושת רבעי כוס שמן חמניות, 2 ביצים, 1 ק"ג קמח לבן, 2 כפות שמרים, 1 כפית מלח דק, כף ערק או וודקה, 1 וחצי ליטר שמן חמניות, ריבה ואבקת סוכר.
לשם כך, ice בדק ומצא את מחירי המצרכים – קמח, סוכר, אבקת סוכר, שמרים, ריבה, מלח, שמן, ביצים ונוטלה – ברשתות המזון והגילוי היה מעניין. מצאנו את הסל המשתלם ביותר לרכישת המצרכים, וגילינו גם את העלות של סופגנייה אחת.
הסל הזול ביותר מצאנו ברשת רמי לוי, עם מחיר של 104.20 שקלים, ואילו הרשת היקרה ביותר הייתה רשת יינות ביתן, עם סל במחיר של 121.16 שקלים – פער של מעל ל-15 שקלים.
אם נבצע חישוב מהיר, המתכון מכוון ל-25 סופגניות. כך, עלות המצרכים בסל הזול ביותר היא כ-2.5 שקלים לכל סופגנייה, שהיא עלות ממוצעת בשוק. ההבדל הוא, שבפועל לא תשתמשו במלוא כמות המצרכים, ולכן העלות עשויה להיות נמוכה יותר.
השוואה בין רשתות המזון עשויה להוזיל עבורכם, עשרות עד מאות שקלים בחודש.
אז איך מכינים סופגנייה?
יש לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 5 דקות (או 10 דקות אם לשים בידיים), עד שהבצק הופך לקטיפתי ורך אך לא דביק. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח עד להכפלת נפחו, כ-90 דקות.
חותכים 25 ריבועים מנייר אפייה בגודל 5x5 ס"מ כל אחד. מחלקים את הבצק ל-25 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על ריבוע נייר אפייה.
משמנים את הכדורים בספריי שמן ומכסים בניילון נצמד רופף. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כ-2 שעות. לאחר מכן, מחממים בסיר שמן עמוק (הטמפרטורה צריכה להיות בין 150-160 מעלות צלזיוס). מטגנים כל כדור סופגנייה 2.5 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. כאשר הסופגניות מוכנות, מוציאים בעדינות למגש עם נייר סופג. חשוב לא לצופף את הסופגניות בסיר כדי שהן יתפשטו בצורה אחידה.
עוד ב-
לסיום, מצננים מעט את הסופגניות, מזריקים ריבה לכל אחת בעזרת מזרק (או חורצים בסכין וממלאים בכפית ריבה). מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה ומגישים. מומלץ לאכול אותן מיד, כשהן עדיין חמימות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.קרפור זו רשת יקרה מאוד רק פראיירים קונים שם (ל"ת)יאקי 12/2024/10הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.שיפשוט כבר את הרגל הליקוקניק (ל"ת)יאיר ילד ז 12/2024/05הגב לתגובה זו0 1סגור



