כסף וצרכנות
מטה החטופים נופל קורבן לעוקץ: אלפי אתרים מזויפים מרוויחים
מאחורי התרומות הנדיבות, מסתתרת תעשיית הונאה מזעזעת: עבריינים חסרי מצפון ניצלו את הרגישות הלאומית והקימו מאות אתרי מסחר מזויפים, המתחזים למטה הרשמי ומוכרים מוצרים זהים למראה רק שהכסף לא מגיע לשיקום המשפחות או להמשך המאבק, אלא ישר לכיסם של הנוכלים
מאז פרוץ המלחמה והמאבק להשבת החטופים, הציבור הישראלי הפגין סולידריות חסרת תקדים עם תרומות עצומות אשר זרמו למטה משפחות החטופים, חולצות ואביזרים עם הסמל המזוהה נמכרו בהמוניהם, והרצון לתמוך ולהשאיר את הנושא בראש סדר היום הלאומי הניע מיליונים.
אלא שעל פי פרסום אמש (רביעי) בחדשות 12 מאחורי גל הטוב הזה מסתתרת תעשיית הונאה מזעזעת: עבריינים חסרי מצפון ניצלו את הרגישות הלאומית והקימו מאות אתרי מסחר מזויפים, המתחזים למטה הרשמי ומוכרים מוצרים זהים למראה רק שהכסף לא מגיע לשיקום המשפחות או להמשך המאבק, אלא ישר לכיסם של הנוכלים.
התמונה המלאה של הניצול הציני התגלתה כשמטה המשפחות פנה לחברת הסייבר "ברנדשילד" לסיוע. יואב קרן, מנכ"ל החברה, חשף נתונים מזעזעים לפיהם יותר מ-1,200 לינקים באתרי מסחר אלקטרוני שמכרו מוצרים מזויפים המתחזים למטה החטופים נמצאו והורדו מהאוויר. המשפחות ממשיכות להזהיר את הציבור לוודא תמיד שמדובר בחשבונות ואתרים רשמיים כדי שהכסף לא יגיע לידיים הלא נכונות של אלה שרואים בצער הלאומי הזדמנות עסקית.
אגב הפרסום הזה מגיע קצת אחרי הביקורת על מטה החטופים, לאחר שאיריס חיים דיברה בראיון לאיתמר פליישמן וגיא בוסי ברדיו גלי ישראל על שחרור החטופים החיים ועל עבודת מטה החטופים מאחורי הקלעים לכאורה: ״לא הייתי מחוברת למטה ולא הסכמתי לדבר לפי דף המסרים שניסו לדחוף לי מדי פעם… הדבר שהיה חשוב לי זה לא ליצור עוד פלגנות בתוך מדינת ישראל. מאה החטופים עובד על פי אג׳נדה, דפי מסרים יומיים שיוצאים מדי יום לתקשורת וכולם מחויבים לדבר לפי המסר שהם בונים''.
היא המשיכה וסיפרה כיצד הדבר בא לידי ביטוי: ''אני זוכרת שיום לפני שהגעתי לתכנית הפטריוטים - הגעתי לערוץ 11 והבחורה מהמטה שאיתה הייתי בקשר אמרה לי ״אוקי אני תכף מעבירה לך את הדף של המסרים שלנו״, ולא כלכך הבנתי את זה, היי, אני אדם עצמאי הרי ויש לי מה לומר שאני חושבת עליו''.
לסיום היא טענה: ''הסתכלתי בדף שהביאו לי והיה כתוב שם: לומר שאני מפחדת שצה״ל יהרוג את הבן שלי ושאני לא ישנה בלילה, מזכירה לכם שזה היה לפני שהתחיל התמרון. אמרתי לה שאני לא מוכנה לומר דבר כזה ושאני ישנה מצוין בלילה ושאני סומכת על הצבא. המשפט הבא שהונחתי לומר זה להביע משפט של חוסר אמון בצבא״
עוד ב-
עוד אומרת חיים: ״חיכיתי שיחזרו החטופים הביתה, יצאו בתקופה הקרובה לא מעט דברים החוצה, על מטה החטופים. אני מאמינה שהכוונות שלהם היו טובות אבל הדרך לא. אני חושבת שהחטופים חזרו למרות המטה, לא בגללם״
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



