כסף וצרכנות

2 מיליון שקל בשנה: נחשפו הוצאות מעונות ראש הממשלה

מסמכי משרד ראש הממשלה שנחשפו בעקבות עתירת התנועה לחופש המידע מציגים הוצאות של כ-2.71 מיליון שקל במהלך 2025 והחציון הראשון של 2026. לראשונה מופיע הבית ברחוב עזה כ"מעון פרטי", ובין ההוצאות: מזון, תחזוקה, גינון והחלפת אמבט
ביבי ושרה נתניהו (צילום חיים גולדברג, פלאש 90)
התנועה לחופש המידע פרסמה היום (שלישי) את נתוני הוצאות מעונות ראש הממשלה לשנת 2025 ולמחצית הראשונה של 2026, לאחר שמידע זה נמסר על ידי משרד ראש הממשלה בעקבות עתירה שהגישה לבית המשפט.
על פי הנתונים, סך הוצאות המעונות בשנת 2025 הסתכם ב-1,979,517 שקל, ובחציון הראשון של שנת 2026 נוספו הוצאות בסך 731,081 שקל. בסך הכול הסתכמו ההוצאות בתקופה של כשנה וחצי ב-2,710,598 שקל.
לראשונה מופיע במסמכים סיווג חדש של "מעונות פרטיים", הכולל את הבית ברחוב עזה ומעונות פרטיים נוספים, לצד המעון בקיסריה. עוד עולה כי המעון הרשמי ברחוב בלפור, הנמצא בשיפוץ, מסווג כ"דירות תמך".
בין ההוצאות שנרשמו בשנת 2025: 165,444 שקל לרכישת מזון ואוכל, 94,957 שקל עבור עבודות גינון במעון בקיסריה, 2,700 שקל על משלוחי וולט במהלך חודש אוגוסט בלבד ו-10,590 שקל לטיפול מונע בשורשים שחדרו מתחת לבית בקיסריה. בנוסף, במסמכים מופיע סעיף בסך 63,033 שקל שהושחר במלואו, ללא פירוט של הספק או כותרת ההוצאה.
במחצית הראשונה של 2026 נרשמו, בין היתר, הוצאות של 53,584 שקל על מזון ואוכל, 14,986 שקל עבור החלפת אמבט במעון הפרטי ברחוב עזה, 31,509 שקל לחברת החשמל, 42,698 שקל עבור תחזוקה ומוצרי אחזקה ו-4,657 שקל להחלפת תרמוסטטים במעון בקיסריה.
לפי נתוני משרד ראש הממשלה, הוצאות המעונות בשנת 2025 היו נמוכות מאלו שנרשמו בשנת 2024, אז הסתכמו ב-2,626,671 שקל.
עו"ד הידי נגב, מנכ"ל התנועה לחופש המידע, מסר: "פעם נוספת נדרשנו לפנות לבית המשפט כדי לחשוף מידע על הוצאות מעונות ראש הממשלה, ופעם נוספת מתגלה מדיניות פזרנית תוך שימוש בכספי ציבור במעונות רה״מ. דווקא בתקופה שבה הציבור כולו מתמודד עם עול כלכלי כבד ועם השלכותיה של המלחמה, חשוב במיוחד לנהוג באחריות ובשקיפות מלאה בכל הנוגע להוצאות הציבוריות. מדובר במידע שראוי שיתפרסם באופן יזום ושוטף, ולא כזה שהציבור נאלץ להיחשף אליו רק בעקבות עתירות לבית המשפט. מציאות תקינה היא מציאות שבה הוצאות מסוג זה גלויות ונגישות לציבור כחלק מחובת השקיפות והפיקוח על השימוש בכספי הציבור".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה