כסף וצרכנות

דובדבן גם בסתיו ובחורף? זה הפיתוח הישראלי החדש

מכון המחקר מיגל הציג לאחרונה מספר פיתוחים חדשים של זני דובדבנים שעברו השבחה: "תנאי האקלים הייחודיים שיש בישראל מאפשרים להקדים את עונת הבשלת הדובדבן לפני העונה במדינות אירופה"
מערכת ice | 
דובדבן מזן ארליז (צילום זאביק פרקש, freepik)

מכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל, משרד החקלאות וענף הפירות במועצת הצמחים, קיימו תצוגת זני דובדבן חדשים המטופחים במסגרת תכנית ה'אינטרודוקציה'- אקלום והשבחת זנים חדשים.

מטרת המחקר הינה לאתר זנים חדשים ולאקלמם בצפון, בכדי ליצור יתרון כלכלי ושיווקי למגדלים' באמצעות שיפור איכות, פציחות, עמידות ומתיקות הדובדבנים וכן הארכת עונת ההבשלה והשיווק שתאפשר להקדים את הבשלת יבול הדובדבנים באירופה ולפתוח בעתיד את ענף הדובדבן הישראלי לייצוא.
 


 בתצוגת זני הדובדבן שהתקיימה ב'חוות מתתיהו' בגליל ובבית הקירור "בראשית" בגולן, הוצגו בפני חוקרים ומגדלים 15 זני דובדבן חדשים שניטעו בשנת 2016 בחוות המחקר.

בין זני הדובדבן הבולטים שהוצגו לראשונה בישראל, נמנים:  זנים לבנים - 'רנייר ספורט'- זן דובדבן לבן בעל לחי אדומה, ארומטי, המגיע לגודל גדול וזן לבן נוסף ה'סטארדסט'- בצורת לב. לשני זנים אלו יתרון שיווקי בכך שהם מאריכים את עונת הדובדבן הלבן, כאשר 'רנייר ספורט' מבשיל לפני זן ה'רנייר' המוכר והפופולרי בשוק הישראלי, זן ה'סטארדסט' מבשיל אחריו.
עוד זני דובדבן שהוצגו לראשונה: 'ארליז' החמצמץ, זן מקדים שיצור יתרון כלכלי למגדלים מול המתחרים מאירופה ויגוון את ההיצע. הזן האפיל 'סקינה', בעל יכולת גבוהה להשתמר וחיי מדף ארוכים וזן ה'סומיט', המצטיין במראהו, עם צורה מרהיבה של לב וצבע אדום כהה מאוד.
 


"תקופת ההבשלה ושיווק הדובדבן בארץ היא כיום בחודשים מאי עד יולי, במקביל לזו של אירופה וזאת על אף שתנאי האקלים הייחודיים שיש בישראל מאפשרים להקדים את עונת הבשלת הדובדבן לפני העונה במדינות אירופה. לפיכך, אחת המטרות המרכזיות במחקר של תכנית האינטרודוקציה, היא להביא לגידול בישראל זנים מקדימים ואיכותיים שיאפשרו לממש ייצוא של דובדבנים איכותיים למדינות אירופה, טרום ההבשלה של הדובדבנים שם וכן הארכת עונת הדובדבן לטובת הצרכן", אומרת ד"ר אקרמן-לברט.

על פי נתוני 'ארגון מגדלי הפירות בישראל', הודות לעונת החורף האחרונה שהתאפיינה בשפע מנות קור ההכרחיות ליבול גבוה בעצי הדובדבן, השנה צפוי יבול הדובדבן להגיע לכ- 4,000 טון בדומה לממוצע העונתי (3,500-4,000), זאת לעומת שנה שעברה 2021, אז חלה ירידה חדה בכמות היבול, עקב חורף שחון, שעמד על כ- 1,500 טון בלבד.

מטעי הדובדבן ממוקמים בהרי ירושלים, הרי נפתלי, מרום הגליל וברמת הגולן, כאשר למעלה מ- 90% מהדובדבנים בארץ גדלים באזור הגליל והגולן. עונת קטיף הדובדבן תסתיים בסוף חודש יוני-תחילת יולי.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה