כסף וצרכנות

הפיצה יקרה לכם? זה הסכום שבאמת מרוויח בעל הפיצרייה

מרגישים שאתם משלמים יותר על ארוחות בחוץ? בעלי הפיצריות מרוויחים עליכם, אבל לא כמה שאתם חושבים. אלו ההוצאות והרווחים של כל עסק
איתן לויטס |  65
פיצרייה (צילום פלאש90)
יוקר המחיה הגיע לכולנו לכיס, ובתור ישראלים שאוהבים לצאת ולאכול בחוץ, שמנו לב, במיוחד במרחק של כמה שנים, כיצד אנחנו משלמים יותר ויותר על מזון מהיר. לאחר שבדקנו כמה עולה לייצר פלאפל והאם הוא רווחי, עברנו לבדוק מה שבעניין המזון המהיר הפופולרי והזמין ביותר - הפיצה. האם בעלי הפיצריות באמת "עושים עלינו כסף?"
בואו נתחיל בחשבון: מגש פיצה ממוצע עולה כיום כ-50 שקל, ובתל אביב והסביבה באזור ה-70 שקל. ממה היא מורכבת? בצק כמובן, מוצרלה, רסק עגבניות ותוספות שונות.
בכל פיצה ממוצעת בקוטר של 28 ס"מ, ישנה כמות של כ-300 גרם בצק. עלות ק"ג בצק מוכן של פיצה נעה בין 2 ל-10 שקלים, כך שבכל מגש יש בין 70 אג' ל-3.5 שקל של בצק. המחיר תלוי כמובן אם בעל העסק מכין לבד את הבצק, או קונה אותו מוכן. וכן אם הקמח הוא קמח לבן רגיל, או קמח מיוחד בייבוא אישי, בדרך כלל מאיטליה. על הבצק יש את גבינת המוצרלה, בדרך כלל כמות של כ-200 גרם. עלותה מגיע לכ-6 או 7 שקל למגש, כאשר חבילת קילו מוצרלה מגוררת עולה 45 שקל. הרסק ושאר התוספות מוספית בדרך כלל שקל או שניים למגש, ועוד מע"מ של כשקל וחצי.
בקיצור, ברוב הפיצריות, בעל העסק ישלם כ-10 שקל על מגש רגיל, בעוד הוא ימכור אותו במחיר של בין 40 ל-50 שקל. בתל אביב והסביבה, ובעיקר ברשתות הגדולות, עלות הייצור תהיה כ-15 שקל, והפיצה תימכר כאמור בכ-70 שקל. אם קניתם גם פחית בצד, בעל העסק ירוויח עליה בערך 8 שקל נוספים.
 
אבל זה כמובן לא הסוף, לבעל העסק יש מקום שהוא צריך לתחזק, שבו הוא משלם שכר דירה, ארנונה, חשמל, מים, משכורות לעובדים ועוד. ההוצאות של עסק מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש, ורק ממכירות של כ-50 אלף שקל בחודש, (כ-2,000 ביום), בעל העסק יוכל להתחיל להרוויח. מה שכן, לפיצה יש יתרון על פלאפל ונקודת האיזון ממנה מרווחים - יותר נמוכה.
פיצרייה ממוצעת רושמת מחזור חודשי של בין 60 ל-70 אלף שקל בחודש, וכך הבעלים יכול לגזור רווח של בין 20 ל-30 אלף שקל, אחרי ניכויי מס. בכל מקרה, בעל יצטרך למצוא את האיזון הנכון בין מקום שימשוך אליו לקוחות אך לא יחתוך את הרווחים במחירי השכירות והארנונה.
תגובות לכתבה(65):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 46.
    חוסר הבנה
    מרכוס אוריליוס 07/2022/01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הרווח המוצג, אינו נכון עד רשעות של הכותב. הכותב מתיחחס רק לעלות חומר הגלם. יש להוסיף משכורת של עובדים, חשמל להפעלת מקום העבודה, גז, עלות רכישת המכשירים, עלות המיסים. רק לאחר חישובם של ההוצאות ניתןצךחשב רווח
    סגור
  • 45.
    שטויות במיץ
    שרית 07/2022/01
    הגב לתגובה זו
    6 1
    בתור בעלת פצרייה במשך 18 שנים כל החישובים לא נכונים
    סגור
  • 44.
    בעל פיצריה
    דני 07/2022/01
    הגב לתגובה זו
    2 2
    אני מוכר בערך 185 פיצות ביום לפי 80₪ 14800₪ יומית ללא שתיה ותוספות וספגטי וסלטים כך שהמחזור החודשי שלי מעל 300000₪ ואחרי כל זה בקושי אני נשאר עם כ 100000₪ ביד. אני עובד קשה מאוד.
    סגור
  • פחחחחחח (ל"ת)
    עופרי 07/2022/06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 43.
    אתם אהבלים (ל"ת)
    חחחחחחח 07/2022/01
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • טען עוד
  • 42.
    מחזור העסק
    משה 07/2022/01
    הגב לתגובה זו
    2 0
    התכוונת 400,000 ש"ח ומעלה מחזור של עסק.
    סגור
  • 41.
    לא מדויק
    אמי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בעל פיצריות חוזרים הבייתה במקרה הטוב עם 20,000 בחודש שזה סכום אפסי עבור שעות העבודה, הלחץ וכמובן גזרות המדינה תאוות בצע שמוטלים עליהם
    סגור
  • 40.
    אין כמו פיצה שמש! (ל"ת)
    ורד 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 4
    סגור
  • בעעע
    איכס 07/2022/01
    הגב לתגובה זו
    0 1
    גועל נפש
    סגור
  • 39.
    כמה שטויות
    ישראל אהרוני 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    7 2
    כמה שטויות וקשקשת ברשת בכתבה אחת רוצים פיצה תקנו לא רוצים לשלם תכינו לבד
    סגור
  • 38.
    פיצה ועלויות
    משה 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    5 0
    האמת בעלי עסקים היום עובדים למען בעל הנכס והמיסים הרבה בכיס לא נישאר ממש כך
    סגור
  • 37.
    הכתבה טועה ומטעה
    א 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    12 4
    איפה עלויות שכירות, חשמל, מים, ביטוחים על העסק, ארנונה, גז, שכר עובדים, פרסום, שליחים, מערכת הזמנות, ציוד משרדי.. והרשימה ארוכה. פשוט לא יפה ומגמתי, עוד אנשים יאמינו לכתבה סוג ד הזאת
    סגור
  • קודם תסיים בית ספר יסודי
    מוישה פמצה 07/2022/01
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כדי שתדע לקרוא.
    סגור
  • 36.
    לא הכי מדויק שלכם
    ס 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    8 1
    ברוב הפיצריות שמים גבינה צהובה לא מוצרלה
    סגור
  • 35.
    יקר? אל תקנו
    מטבח הבית 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    6 1
    בבית אפשר להכין דברים הרבה יותר טעימים ממסעדה. למה לשלם כפול אל מה שאפשר להכין טוב יותר וזול יותר לבד בבית?
    סגור
  • 34.
    כל מה שכתוב פה לא נכון
    פודיז 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    1 1
    אמנם אין לי פיצריה אבל טבח כבר המון שנים כל מה שכתוב בכתבה הזאת זה קשקוש המחירים שמצויינים כבר לא קרובים למציאות ויש הרבה דברים שלו צויינו איפה השכר של העובדים? זה לבד כמה עשרות אלפי שקלים כמו שציינת. בעלי פיצריות לא מתעשרים ולא מרוויחים מלא כמו שכתוב פה זאת עבודה מאוד קשה! ולא מתגמלת מספיק כספית.
    סגור
  • 33.
    מעבר ל 35 כולל תוספת המחיר מופקע
    רן 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    בדקם מה עלות החשמל של התנורים?
    סגור
  • מחירי השכירות מייקרים את כל סוגי החנויות (ל"ת)
    בקי 07/2022/01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 32.
    מסכנים ממש. הבכיינים הכי גדולים. מכעיס ! (ל"ת)
    מירבי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
  • 31.
    לכל הקמצנים
    אבי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מי שיקר לו שיכין לבד בבית
    סגור
  • 30.
    להוסיף שתיה זה עוד 8 שקל רווח ?
    אלעד 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 3
    שתיה נימכרת ב 8 שקל ואפילו ב 10 אצל החנזירים בגדול בתור בעל עסק לשעבר בתחום הזה אם יש לך עבודה כל היום אתה רואה ברכה בעמלך הבעיה גם של הכותב שכח מע"מ והשותף הגדול מס הכנסה בישראל שלטונות המס לא נותנים לך לשרוד ופה הבעיה הגדולה והאמיתית בגלל זה הרבה מעלימים מס
    סגור
  • 29.
    לא נמאס לכם עם הכתבות האלו?
    רונן 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    5 0
    יהודים כל הזמן מחשבים כמה האחר מרוויח. אולי תכתבו כמה כתב מרוויח ומהן העלויות. דייי כבר!
    סגור
  • 28.
    מדינת הונאה
    אבי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    2 1
    בעל העסק לאיכות להוזיל כי המדינה והעיריה חונקים אותו
    סגור
  • 27.
    לא נכון
    פיצה בריבוע 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    2 5
    הבצק,קמח עולה להם 2.5 שקלים משום שהם קונים בכמויות מסחריות,מוצרלה?לא גבינות סינתטיות לרוב בפחות מחצי מחיר רסק עגבניות,והתוספות שהם מוכרים במחיר מופקע
    סגור
  • 26.
    ההה
    גגגג 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    2 4
    מי אמר שכול אחד צריך להיות עסק את מי זה מעניין השכירות שלו אם הוא לא קנה את המקום בעיה שלו אז הוא לא ראוי להחזיק עסק אני לא אמור לממן לו את השכירות הבעיה בישראל שכולם פותחים עסקים ןרוצים לגזור קופון 20 30 אלף זה הרבה כסף ראש עיר מרווח ככה ומי הוא בעל העסק הוא למד הוא אם תארים לא הוא אדם פשוט שרוצה לגזור קופון לא לעניין בכלל
    סגור
  • 25.
    זה לא מדויק : מס 50% (ל"ת)
    משה יוסף 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 24.
    זה לפני דמי חסות של עשר אחוז מהרווחים... (ל"ת)
    עמי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • פרוטקשיין (ל"ת)
    טוני סופרנו 07/2022/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 23.
    פיצה שמש עולה 20 ש"ח ובעל הבית מאושר עד הגג (ל"ת)
    יגאלהנאצי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    5 2
    סגור
  • 22.
    חומרי גלם-זבל
    אופה 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מוצרלה ב-30 ש"ח ? המחיר לקג' החל 70 שח. חכוי של רמי לוי 40 שח
    סגור
  • לצרכן פרטי זה 70 (ל"ת)
    יוסי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • בעלי עסקים לא קונים במחירי הצרכן בסופר (ל"ת)
    אחד שיודע 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 21.
    מוכרים שם שחור.
    בבני ברק רווח גדול 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    3 1
    רווח פי 6 על חתיכה.מיד לכיס. להעסיק עובד זר ולצחוק על העולם. בגדול. פיצה כאן יקרה מאוד לשווא
    סגור
  • 20.
    אין לכותב מושג על מה הוא מדבר
    ברי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    11 1
    נשמע שכתב את זה ילד בכיתה ה שאפילו לא התייעץ עם בעל פיצרייה אחד או בכלל בעל עסק
    סגור
  • 19.
    מה שבטוח שהכותב לא היה מעולם בעל עסק!
    דינה זילבר 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    16 1
    התחשיב שלך לא לוקח בחשבון עוד הרבה הוצאות שיש לבעל העסק.
    סגור
  • יש עוד המון
    יוסי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    איפה שליחויות,פחת,זמן עבודה שלך או של עובד,פרסום,אריזה,מיתוג,מיסים מקומיים וכו וכו וכו
    סגור
  • 18.
    מחירים כל כך לא נכונים!
    אוראל 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    8 0
    קמח עולה 4 שקל לקילו, עוד לא ראיתי פיצה עם 200 גרם מוצרלה... סך הכל יוצא 6 או 7 שקל למגש ענק והרווח מטורף.
    סגור
  • קמח איטלקי טוב לא פחות מ-5 (ל"ת)
    יוסי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 17.
    פיצה ב-20 שח!
    שמש 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    6 0
    מי קונה פיצה ב-50-70 שח ?! יש היום פיצות ממש טעימות גם ב-20 שח ! אחרי זה אל תיבכו על יוקר המחייה כשאתם מרשחם לעצמכם פיצה בסכום כזה מטורף !
    סגור
  • 16.
    טעויות
    יואל 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כל הרבה טעיות מספריות בכתבה אחת תחזור לכתה א ,
    סגור
  • 15.
    קשקוש מוחלט
    רוני 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    2 2
    ניראה לי השתחקירן אוו הכתב מנותקים מהמציאות הגש פיצה משפחתית בקוטר 40ס"מ זה פיצה בגודל רגיל ולא קטן עולה 45 שח לעסק במישלוח לפני הוצאות שוטפות כגון שכירות משכורות חשמל פירסום מים ועוד ועודועוד... 300 גרם גבינה 12 ש"ח בצק 6ש"ח רוטב 2שח קרטון ותבלינים ורטבים בצד 2 שח תוספות 3 שח וכמובן מישלוח 18 שח
    סגור
  • 14.
    אחד שיודע
    לטמבל 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    4 3
    נתחיל מ50 תוריד מעמ הגעת ל41 ואז תוריד את ההוצאות על הפיצה זמן עבודה של העובד 10 דק שווי עבודה ל7 שח קרטון תבלינים חשמל לתנור עכשיו תוריד 15 עלות החומר סהכ בערך 22 שח תוריד מה41 נשאר 19 עכשיו תוריד שכירות חשמל ארנונה משגיח שילוט בלאי, שליח, עובדים, ועוד..... ואז תבין שיצאת טמבל
    סגור
  • מנית כמעט הכל...רשתות חברתיות, פרסום, ציוד משרדי (ל"ת)
    רני 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • אם מ50 הורדת מעמ והגעת ל 41 אז אין מה להמשיך
    לאחד שיודע בכאילו 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    תחזור לבית ספר יסודי...
    סגור
  • 13.
    חחחחחחחח בולשיט
    אור 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    7 1
    מ70 טלף מחזור מרוויח 30 אלף ???? חחחחחחחח רואים שאין לכם מושג
    סגור
  • 14 ביום טוב חח (ל"ת)
    יוסי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 12.
    למפרסם הכתבה אין מושג
    אוני 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    5 1
    אם בעל הבית מכין אוכל שוטף כלים מלצר מעלה סטורי וסטטוסים ומשלם לרואה חשבון פנסיות פדרציה אקום נגישות וחרטות של בירוקרטיה
    סגור
  • 11.
    שקרים אצלנו בבני ברק מגש xxl עולה 25 שקל (ל"ת)
    יוסי 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    7 5
    סגור
  • נהדר
    רוני 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 2
    בבני ברק גם לומדים תורה ומקבלים כסף.
    סגור
  • מגבינת פלסטיק משובחת (ל"ת)
    נתי 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • תצחק תצחק
    אחת 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אבל לא הייתי מעידה לאכול פיצה בסכום הזה. שלא לדבר על איזה ואיכות החומרים. מוצרלה בטוח אין בפיצה
    סגור
  • ממש לא חחח עשויה משומן צמחי... להקיא (ל"ת)
    רני 06/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 10.
    ממש לא נכון
    נסתר 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    4 3
    ממש לא מדויק ... איפה כול ההוצאה הנוספות של בעל העסק .. בתור בעל עסק בתל אביב אם בארנונה לא הורגת אז מיסים אחרים ופיצריה יש הכשר יש תשלום מים ועוד אלפי תשלומים נוספים .....
    סגור
  • 9.
    חיים בסרט
    בעל פיצריה 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    4 5
    אני בעלים של 10 סניפים של פיצה ובפחות מ100 אלף מחזור אין סיכוי להגיע לנספרים האלה
    סגור
  • 8.
    בפיצה של 50 שקל אין מוצרלה
    סימפולולו 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    5 2
    לל
    סגור
  • 7.
    לא מדוייק
    אריק 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    5 6
    אני בעל פיצרייה ואני יכול להעיד שממחזור של 320 אלף שח כולל מעמ בחודש אולי ישאר 15 20 אלף שקל רווח . . צריך להביא בחשבון הורדה של מעמ, עובדים, שיווק , שכירות, פחת ועוד ועוד.
    סגור
  • 6.
    20-30 אלף נקי לחודש. בטח מתים ברעב (ל"ת)
    טא 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    7 1
    סגור
  • 5.
    פיצה מקפיצה
    מאיר 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    4 3
    אם בעל פצריה עם מחזור של פחות מ250 אלף שקל בחודש שיסגור
    סגור
  • 4.
    מציע לכותב ללמוד תחום אחר
    אוהב ישראל 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    6 3
    כבעלי עסקים בתחום ובכדי לא להלעות אתכם כפי שכתב מר איתן. אז כך: במחזור דל 60 עד 70 אלף ש"ח הבעלים לא ירויח שקל ובמקרים מסויימים גם יביא כסף מהבית. מה גם לא מכיר הרבה פיצריות שמוכרות פיצה בקוטר 28 ולא במחירים הנקובים. מזמין את הכותב לדבר איתי וללמד אותו מה העלויות האמיתיות
    סגור
  • לפי הטענה אז עדיף לא לעבוד
    ברצינות 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    6 1
    אם עסק לא רווחי הוא לא היה נפתח וממשיך להתקיים
    סגור
  • 3.
    רווח מטורף ואפילו יותר
    פרייר 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    8 2
    פיצה לא נמכרת במחיר כזה.נמכרת יקר יותר ובעל העסק על אווח נקי של 30 עד 40 אלף בחודש.ינעל העולם
    סגור
  • 2.
    כל דבר אפשר וכדאי להכין בבית
    איל 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    9 1
    עם חומרי גלם יותר איכותיים ובלי ארנונה עובדים ומעמ שלא חוזר הרשת מליאה בהוראות על בשר איכותי יותר מאשר כל המיסעדות משלמים למשל 200 שח לקילו אנטריקוט מיושן , מפרה מבכירה , שמוכרים לי אותו במיסעדה בין 700 ל 1000 שח לקילו ... לעניין האוירה והחגיגיות שבמיסעדה , זה גם לא תמיד זהב , כשיש ילדים קטנים או תינוקות או סתם ערסים קולניים מלצרית מעצבנת מנות לא מוצלחות חשבון שגוי וכו ולא דיברנו בכלל על חניה דלק וזמן הגעה הלוך וחזור בקיצור , פעם בחודש זה הרבה מידי
    סגור
  • 1.
    נשמע קצת חשוד
    ומה קורה במספר סניפי 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    8 2
    בדרך כלל בפיצרייה יש תנור אחד לכל היותר איך אפשר להוציא 2000 פיצות ביום שזה בערך 3-4 פיצות לדקה במידה והעסק עובד 10 שעות רצוף
    סגור
  • בעל פיצריה
    דני 07/2022/01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אצלי יש 2 תנורים כפולים אני מכניס 12 פיצות במקביל. המחזור שלי כ 430000₪.
    סגור
  • אלפיים שקל ולא 2000פיצות (ל"ת)
    מ 06/2022/29
    הגב לתגובה זו
    8 0
    סגור