כסף וצרכנות

הפרי האהוב חוזר למדפים: אלה העובדות שלא הכרתם

דרגון פרוט (פרי הדרקון) או פרי האלים: הפרי שעשה עלייה לארץ לפני כ-25 שנה חוזר לסופרמרקטים. אלה העובדות שלא ידעתם על הפרי הטרופי
מערכת ice | 
פיטאיה (צילום מעיין עופר)
חקלאי גרנות, חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, בבעלות הקיבוצים והמושבים החברים בתאגיד גרנות, תשווק גם השנה את פרי הפיטאיה לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאים. החברה תשווק שני זנים של פיטאיה, אדומה וצהובה, כחלק מסל הפירות והירקות של חקלאי גרנות הכולל אבוקדו, פירות הדר, בננות, משמשים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות, גזר, בצל ועוד. את הפיטאיה ניתן להשיג בין החודשים ספטמבר-ינואר בשווקים וברשתות המזון ברחבי הארץ.
אילון זמיר, מנהל מטעי הפיאטיה של "חקלאי גרנות" בקיבוץ מעברות, העוגן וויתקין, מספר על עשר עובדות שכדאי לדעת על הפיטאיה: לפרי יש 3 שמות מקצועיים: פיטאיה, דרגון פרוט (פרי הדרקון) ופרי האלים. היא שיח מטפס הצומח לגובה ויכול להגיע לגובה של 20 מטר. הפיטאיה מגיעה מהמזרח הרחוק ודרום אמריקה ויש מעל לכ-300 זנים של הפרי.
הפיטאיה היא פרי יחסית חדש בישראל ומשווק החל משנת 1998. בישראל מגדלים כ- 6 זני פיטאיה באיזור גליל סובב כנרת ועד הנגב והערבה.  קליפת הפרי אדומה, ורודה-סגולה או צהובה, וממנה מסתעפים עלעלים המזכירים ארטישוק. תוכן הפרי עסיסי, בצבע לבן או סגלגל והוא משופע בזרעים קטנים ושחורים.  
פרח הפיטאיה פורח רק מספר שעות בלילה וביום נסגר הפרח. בשביל לקבל פרי נדרשים לפחות שני זנים שונים המפרים זה את זה, כלומר האבקנים של זן אחד מפרים את הזן השני. 
 
על פי מחקרים, פרי הפיטאיה מסייע לפעילות מערכת העיכול וידוע גם באיזון רמת הסוכר בדם. הפרי מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון רבים. הפרי מתוק, מעט חמצמץ, בעל צבע סמוק כשל סלק ומכיל מיץ רב. 
הצרכן הישראלי למד להכיר ולאהוב את הפיטאיה והיא מאומצת בחום לסל הפירות העונתי. בנוסף לתכונות הבריאותיות, הפיטאיה מוסיפה המון צבע ויופי לכל מגש אירוח של פירות. רצוי לאכול את הפיאטיה לאחר קירור וליהנות מהטעמים הנפלאים והעדינים של הפרי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה