קריפטו

שוק התחזיות בסכנה: ניו יורק נגד פולימרקט והימורים בקריפטו

האם שוקי התחזיות הם מוצר פיננסי חדש או פשוט הימורים בתחפושת? ניו יורק הגישה תביעה נגד Polymarket, והחברה מיהרה להשיב בתביעה משלה ומה קורה כשהוויכוח עובר לשאלה מי בכלל מוסמך לפקח על התחום
פולימרקט (צילום shutterstock)
מדינת ניו יורק הגישה תביעה נגד פלטפורמת ההימורים Polymarket US (פולימרקר), בטענה שהחברה מפעילה במדינה עסק הימורים ללא רישיון.
התביעה, שהוגשה ב־24 בספטמבר על ידי התובע הכללי של ניו יורק, טוענת כי פלטפורמת שוק התחזיות מאפשרת למשתמשים להמר על תוצאות של אירועים, ובכלל זה אירועי ספורט, מבלי לקבל רישיון כחוק. המדינה מבקשת מבית המשפט לעצור את הפעילות, להטיל קנסות ולחייב את החברה להעביר את הרווחים שלטענתה התקבלו שלא כדין ולפצות משתמשים.
במרכז המחלוקת עומד האופן שבו מגדירים את המוצר. Polymarket מציגה את הפעילות כ"שוק תחזיות", שבו משתמשים קונים ומוכרים חוזים המבוססים על תוצאות של אירועים. לעומת זאת, ניו יורק טוענת כי מבחינה מעשית מדובר בהימורים, ולכן החברה כפופה לחוקי ההימורים במדינה. התביעה מציינת גם כי משתמשים בני 18 עד 20 יכולים להשתתף בפלטפורמה, בעוד שבניו יורק גיל המינימום להימורי ספורט מקוונים הוא 21.
Polymarket לא המתינה לתגובה בלבד והגישה תביעה נגדית בבית משפט פדרלי במנהטן. החברה טוענת כי הסמכות להסדיר את שוקי התחזיות נתונה לממשלה הפדרלית ולא למדינת ניו יורק. בכך הופכת הפרשה ממחלוקת על רישיון הימורים למאבק רחב יותר בין המדינה לבין הסמכות הפדרלית על שוקי חוזים ואירועים.
התביעה נגד Polymarket מגיעה לאחר שגורמים בניו יורק כבר פעלו נגד המתחרה Kalshi. ביולי הגישה המדינה תביעה דומה וטענה כי גם היא מפעילה עסק הימורים ללא רישיון. במקביל, מדינות נוספות בארה"ב בוחנות או מנהלות הליכים נגד פלטפורמות בתחום, בעוד שהרגולטור הפדרלי מציג עמדה שלפיה שוקי התחזיות עשויים להיכלל במסגרת הפיקוח על שווקי נגזרים.
המאבק עשוי להיות משמעותי הרבה מעבר ל־Polymarket. אם בתי המשפט יקבלו את עמדת המדינות, פלטפורמות שוקי התחזיות עשויות להידרש לעמוד בדרישות של חוקי ההימורים המקומיים. אם תתקבל עמדת החברות בנוגע לסמכות הפדרלית, הדבר עשוי לחזק את האפשרות להפעיל את המודל בארה"ב תחת מסגרת רגולטורית אחידה יותר. בשלב זה, מדובר במחלוקת משפטית שטרם הוכרעה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה